Strand Fiskeriselskap medeier satser paa teknologiselskap
VEKST: Da NETT NO skrev om Ocean Visioneering i september i år hadde selskapet fire ansatte og planer om flere. Nå har selskapet hentet mer egenkapital og fått Astrid Strand (bildet) som medeier
Nytt

Strand Fiskeriselskap-medeier satser på teknologiselskap

Astrid Strand går inn med ny kapital og blir medeier i Ocean Visioneering.

10.12.2020
Ocean Visioneering er spunnet ut av kommunikasjonsselskapet Doxacom i Ålesund og utvikler løsninger som gjør det råd å møtes, besøke eller se på produkter gjennom virtuelle briller.
Astrid Strand blir eier av 7,7 prosent av selskapet etter kapitalutvidelsen, ifølge pressemeldingen. Strand er medeier i fiskebåtrederiet Strand Fiskeriselskap. Hun skal også sitte i styret Ocean Visioneering.
Hvor stor kapitalutvidelsen er ikke opplyst.
– Vi har selv kjent på kroppen hvordan sosial distansering har begrenset vår kommunikasjon med omverdenen, og muligheten til å møtes, reise og vise frem produktene og selskapene våre. I likhet med resten av næringslivet ser vi nå i større grad behovet for en digital beredskap enn før Covid-19 inntraff, sier Strand i pressemeldingen.
Ocean Visioneering har også knyttet til seg teknologiselskap-gründer Bente Sollid Storehaug som fast rådgiver.

Sterk vekst

Doxacom har rendyrket satsingen på sjømat- og andre havnæringer og har doblet inntektene på to år, viste tallene for 2019.

Før Astrid Strand kom inn som medeier var Ocean Visioneering eid av Doxacom-aksjonærene direkte og indirekte gjennom Doxacom.

Flere folk

I tillegg til mer egenkaptial har Ocean Visioneering fått 2,4 millioner kroner i oppstartlån og 1,4 millioner kroner i kommersialiseringstilskidd fra Innovasjon Norge i år.
Daglig leder Unni Grebstad i Ocean Visioneering sier selskapet skal utvikle og teste teknologien sin hos pilotkunder i løpet av 2021 og at selskapet regner med å ansett en til to utvikler i løpet av 2021.

Publisert: 10.12.2020 09:54

Sist oppdatert: 10.02.2021 15:08