Suksess for foerste runde
FORNØYD: Banksjef Målfrid Linde i Nordea, Håvar Risnes i ÅKP og Torodd Helland (t.v.) i Nordea var fornøyd med første runde av Investormatch torsdag. 
Nytt

Suksess for første runde

12 investorer ville høre på vekstselskapene som var invitert til Investormatch.

Marius Rosbach
20.10.2019
Ålesund Kunnskapspark (ÅKP) og Nordea arrangerte torsdag sin første runde med Investormatch ved Norsk Maritime Kompetansesenter (NMK) i samarbeid med rådgivingsselskapet Converto.
Tidligere er det etablert flere møteplasser for gründere og oppstartsbedrifter på Sunnmøre. Nå er tydelig investorene på full fart inn i varmen. Seinere i høst arrangeres også et to-dagers investorkurs i Ålesund i regi av blant andre Angel Challenge-nettverket og Pir.

Telegründer: – Kjempepositivt

Lokalet var fullsatt da NETT NO deltok under innledningen av arrangementet, hvor det blant annet var innlegg fra Nortel-gründer Christian Pritchard. Selskapet hentet inn betydelig vekstkapital tidligere i år, og var med for å fortelle om sine erfaringer.

– At det blir etablert arenaer hvor investorer med kapital matches med gründere og vekstselskaper, er kjempepositivt, sier han til NETT NO.

Les også:


Ålesunderen som tidligere har bygd opp teleselskapet Mobitalk, forteller at han selv savnet en slik møteplass da han startet opp tilbake i 2007.
– Man kan få veiledning i hvordan man skal gå fram og snakke til investorer. Det å jobbe med pitching er viktig, i tillegg er det en reell situasjon med investorer i salen – og ikke et skuespill, legger han til.

Presenterte seg for bedrifter

Seinere på ettermiddagen fikk fire utvalgte vekstbedrifter mulighet til å presentere seg for 12 investorer. Banksjef Målfrid Linde i Nordea forteller at hele 25 selskaper søkte om å bli med.
– Det viser at det er et stort behov for denne typen arrangement. Vi er allerede i gang med å planlegge neste Investormatch slik at flere får muligheten, uttaler hun i en pressemelding.
Erfaringene har gjort at de allerede har bestemt seg for å kjøre nye runder med arrangementet neste år.

– Mangler kapital

Håvar Risnes som leder Startup & Scaleup-satsingen ved ÅKP, forteller at de har sett behovet for å styrke kontakten med investormiljøene i regionen. Med Investormatch er man i første rekke på jakt etter vekstbedrifter med internasjonalt potensiale, som trenger kapital.
– Vi ser at mange gode vekstselskaper mangler kapital til å ta det neste steget. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier han.
Risnes påpeker at selskapene trenger å ha en klar strategi, et godt team og være klare for kapital.

Les også:



Vi ser at mange gode vekstselskaper mangler kapital til å ta det neste steget

Publisert: 20.10.2019 21:32

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:42