Teknogruender tror paa Pir satsing staar ferdig tidligst i 2020
TROR PÅ MØTEPLASSER: Gründer Christine Spiten (t.v.) i Blueye Robotics har stor tro på møteplass-prosjektet som Anja Solevågseide skal drive i Ålesund. I bakgrunnen er ein illustrasjon av korleis det nye bygget skal sjå ut.
Nytt

Teknogründer tror på Pir-satsing – står ferdig tidligst i 2020

Lederen for Pir-satsingen i Ålesund fortalte hvorfor prosjektet er så bra - og får støtte fra ett av Norges fremste teknologihoder.

Marius Rosbach
21.03.2019
Torsdag ble det igjen invitert til Damene Først-konferanse i Ålesund. Interessen rundt arrangementet har vært rekordhøy i år, med hele 120 påmeldte deltakere.
Anja Solevågseide som leder Pir i Ålesund, skapte entusiasme med sitt innlegg om .
Her skal det lages en møteplass hvor bedrifter eller enkeltpersoner kan leie seg inn i arbeidsfellesskap, eller bruke bygget til møter eller andre ting de måtte ha behov for.
Mer fra Damene først-konferansen:

– Får tilgang på en enorm verktøykasse

Teknologigründer Christine Spiten i Blueye Robotics som også skulle fortelle deltakerne om sitt arbeid, sier at hun har stor tro på slike møteplasser og selv har hatt god nytte av tilsvarende steder.
– Jeg har brukt slike plasser både i Oslo, Silicon Valley, New York og Asia. Fordelen er at du treffer mennesker du ellers ikke ville truffet på et kontor hvor det bare er deg eller ditt selskap, forteller Spiten til NETT NO.
Hun startet med å gå på Mesh i Oslo allerede som student for å finne ut hvordan hun skulle nyttiggjøre seg kunnskapen hun hadde fått via studiene.
– Du får tilgang på en enorm verktøykasse med ressurser som kan spille deg bedre. Det kan være mennesker som har kompetanse på juridiske spørsmål, økonomi eller andre erfarne gründere som har drevet selskap før, eller du kan finne en samarbeidspartner, legger hun til.
Dronegründeren har markert seg som ett av de fremste teknologihodene i landet, og er blant annet trukket fram som en av de 30 mest spennende teknologientreprenørene under 30 år i Europa.

5000 kvadratmeter stor møteplass

Tilfeldige møter førte Anja Solevågseide inn som leder av Pir-satsinga. I dag er hun daglig leder i selskapet som har fått navnet Pir Cowork.
Planen er å bygge et lokale på 5000 kvadratmeter med alt fra spisested, kontorlandskap og møterom. for at Pir skal bli den største møteplassen for småbedrifter og gründere på Nordvestlandet.
– Det skal proppes fullt med innhold som skal inspirere folk, fortalte hun.
Samtidig vil de koble de som har ideene, sammen med de som har kapital.
Solevågseide viste til trender som går i retning av et mer selvstyrt, samarbeidende og fleksibelt arbeidsliv. Internasjonalt er utviklingen kalt «co-working».
– Konkurranse er utdatert, gjentok Solevågseide i sitt innlegg.

Tidligst klart i 2020

Pir er fortsatt i planleggingsfasen og Solevågseide jobber fra et lite prosjektkontor. Per i dag er de i en prosess med behandling av byggesøknad i kommunen.
– Etter at det nåværende bygget er revet, trenger vi trolig rundt ett år å bygge nytt, anslår Solevågseide.
Hvor lang tid søknadsprosessen tar er naturlig nok vanskelig å si, men bygget vil dermed tidligst stå klart i 2020.
Utgangspunktet for hele prosjektet var at hun og andre kjente på et savn etter et sted i byen hvor man kunne jobbe i et kreativt fellesskap. Solevågseide forteller at de opplever en veldig entusiasme rundt prosjektet som inspirerer.
– Jeg tror det er noe med sjela i prosjektet som treffer så godt. Hvem har ikke lyst til å skape nye arbeidsplasser, spør hun retorisk.
Etter at det nåværende bygget er revet, trenger vi trolig rundt ett år å bygge nytt

Publisert: 21.03.2019 13:58

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:32