Tarjei Rødset - Aco Anlegg Foto Runar F. Daler-Anleggsmaskinen
GOD VEKST: Daglig leder Tarjei Rødset i ACO Anlegg opplevde et rekordår i fjor og har nå kjøpt opp mesteparten av Vestnes-firmaet Natursteinpartner. Foto: Runar F. Daler/Anleggsmaskinen
Nytt

Tennfjord-entreprenør kjøper natursteinfirma

ACO Anlegg kjøper Vestnes-firma etter rekordår i fjor. 

Marius Rosbach
15.05.2020

Maskinentreprenøren ACO Anlegg kjøper 91 prosent av aksjene i Natursteinpartner i Vestnes.

Daglig leder Arnfinn Lange i Natursteinpartner eier fortsatt ni prosent av aksjene og vil fortsette som selvstendig firma med samme ansatte, opplyser partene i en pressemelding fredag.

Rekordomsetning og utbytte
ACO Anlegg har base i Tennfjord er blant de største maskinentreprenørene i distriktet og utfører arbeid innen grunnarbeid og transport.

Dei opplevde i fjor en kraftig vekst i inntektene. Omsetningen på 133 millioner kroner, er den største noen gang.

Selskapet har solide 23 millioner i opptjent egenkapital og fikk et resultat før skatt på nær seks millioner (se tabell til høyre – under om du leser på mobil). Det gjorde at det også ble rom for et utbytte på 3,5 millioner.

ACO Anlegg har rundt 50 ansatte i konsernet og disponerer rundt 25 anleggsmaskiner i størrelse fra ett til 45 tonn.

Bærekraftfokus
Natursteinpartner produserer naturstein fra den eneste natursteinforekomsten i Møre og Romsdal. Partene forteller at oppkjøpet gir begge selskap et konkurransefortrinn med et tettere samarbeid.

– Vi har høyt fokus på bærekraftig drift og leveranser, og kan etter oppkjøpet tilby lokal naturstein av høy kvalitet, fremfor å eksempelvis importere stein fra Østen, uttaler daglig leder Tarjei Rødset i ACO Anlegg i pressemeldingen.

De siste årene har entreprenørbedriften blant annet redusert sitt CO2-utslipp med 40 tonn årlig ved redusert tomgangskjøring.

De er også med i FN-programmet for smarte byer, som har avdeling på NMK i Ålesund. De er også samarbeidspartner med Grønn Vekst Norge som innebærer at de lager vekstjord ved å gjenbruke kompost og myr.

(Denne artikkelen er republisert etter at NETT NO fikk tekniske problemer fredag ettermiddag)

ACO Anlegg AS

Årsresultat (i mill kr)

2019

2018

Driftsinntekter

133,8

99,6

Driftsresultat

6,3

3,6

Res. før skatt

5,9

3,4


Publisert: 15.05.2020 22:47

Sist oppdatert: 24.06.2022 00:13