Sølvtranssaka fr Imran Haider Martha Nordal sjåmannsorg Knut Walle Hansen maskinistforbundet foto Ogne
KREV MEIR I PENSJON: Frå høgre, Imran Haider, Martha Nordal og Knut Walle-Hansen, som representerer medlemmene i sjømannsorganisasjonene som har gått til gruppesøksmål mot brønnbåtrederiet Sølvtrans. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

To stikk motsatte tolkninger i pensjonsstrid

Sølvtrans og sjømannsorganisasjonene uenige om tolking av lover og regler.

23.01.2024

Den tre dager lange rettsaken mellom Norsk Sjøoffisersforbund/Norsk Sjømannsforbund og brønnbåtrederiet Sølvtrans startet i dag, med innledninger fra partenes advokater.

Sjømannsorgansisasjonene mener Sølvtrans-ansatte hadde tillegg i lønnen som skulle vært regnet med i grunnlaget for pensjonberegninger for perioden 2006-2020. Ansatte skulle også hatt pensjon fra de fylte 67 år til de ble 77.

Mener kravet er foreldet
Sølvtrans mener på sin side at de ansatte har fått de de skulle - og at kravet uansett er foreldet.

Det er tolkninger av loven som vil avgjøre utfallet i denne saken.

59 ansatte er omfattet av gruppesøksmålet mot brønnbåtrederiet Sølvtrans Rederi.

Pensjon - ikke etterbetaling
LO-advokat Imran Haider representerer medlemmene i sjømannsorganisasjonene sammen med Martha Nordal fra Norsk Sjøoffiserforbund og Knut Walle-Hansen fra Maskinistforbundet.

Haider brukte deler av sin innledning til å forklare at sjømannsorganisasjonen ser på kravet som et krav om utbetaling av pensjon, ikke en etterbetaling.

Sølvtrans ser derimot på kravet som et krav om etterbetaling, ifølge innledningsforedraget til advokatfullmektig Oda Nordhus i advokatfirmaet Thommessen. Hun representerer Sølvtrans sammen med Tron Dalheim.

Definisjonen av nøyaktig hva sjømannsorganisasjonen krever, er avgjørende for kravet er foreldet eller ei. Haiders vurdering er at kravet både er rettmessig og ikke foreldet.

Publisert: 23.01.2024 15:11

Sist oppdatert: 23.01.2024 15:11

Mer om