Toeft for H Produkter
FIRE MINUSÅR: Vindusprodusenten H-Produkter på Stette i Skodje har gått i minus de fire siste årene. Eier er Knut Flakk, som også er storaksjonær børssuksessen Hexagon Composites. Her med konsernsjef Jon Arne Engeset i Hexagon Composites.
Nytt

Tøft for H-Produkter

Knallhard konkurranse gjorde 2013 til et tøft år for H-Produkter.

21.07.2014
Bedriften har ikke gått med overskudd siden 2009. I årene 2010-2013 har H-Produkter på Stette i Skodje gått med tilsammen 28,5 millioner kroner i underskudd før skatt.
2013 ble det tøffeste i rekken siden underskuddene begynte (se tabell).

Pressede marginer

"Markedet har vært preget av tøff konkurranse og prispress som har påvirket marginene negativt. I tillegg har selskapet gjennomført omfattende omstruktureringer i den hensikt å være forberedt på de utfordringer bedriftene vil stå ovenfor fremover", heter det i årsberetningen.
Fabrikken på Stette i Skodje lager H-Vindu med vinyl-profiler. Bedriften sysselsatte 44 årsverk ifjor, og er en av seks samarbeidende produsenter av H-Vinduet i Norge.

Flakk-eid

H-Produkter er eid av Flakk Eiendom, som er en del av selskapene eid av Knut Trygve Flakk.
Historien skriver seg tilbake til 1959 da oppfinner Harald Kvasnes startet et samarbeid Spilka. Sammen sto de bak suksessen Husmorvinduet, som underveis skiftet navn til det etterhvert politisk mer korrekte H-Vinduet.
Trikset var et beslag som gjorde det mulig å snu vinduene rundt sin egen akse, slik at de kunne vaskes på begge sider innenfra huset.

La grunnlaget

Gjennom Spilka Gruppen bygget eierfamilien Flakk og Stafset H-Vinduet opp til en solid suksess, og inntektene fra beslagproduksjonen holdt seg også etter at patentet på beslaget gikk ut i 1990.
Resultatene dannet grunnlaget for satsingen på andre bransjer, blant annet tekstilproduksjon (Devold) og det som ble forløperen til Hexagon Composites.

Fortsatt tøft

I 2007 ble selskapet delt, der Stafset-familien beholdt beslagproduksjonen mens Flakk-familien blant annet tok over tekstil-produksjonen, Devold og Hexagon Composites - samt vindusproduksjonen i H-Produkter.
H-Produkter skriver i årsberetningen for 2013 at utsiktene for 2014 er "relativt positive, men markedet vil fortsatt være utsatt for sterk konkurranse og press på prisene."
Markedet har vært preget av tøff konkurranse og prispress

Publisert: 21.07.2014 10:36

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:35