Inger Johanne Langeland Are Prytz Berset foto Ogne
VANT I RETTEN: Inger Johanne Langeland og Are Prytz Berset med respektive familimedlemmer eier henholdsvis 60 og 40 prosent i Daaeskogen Eiendom, som har ligget i strid med leietakeren treningssenterkjeden Family Sports Club, med blant andre Trond Mohn på eiersiden.. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Gårdeier vant strid med leietaker

Treningssenterkjede på Moa må betale husleie - også for tida de måtte holde stengt som følge av koronapandemien.

16.11.2021

Striden mellom treningssenterkjeden Family Sports Club og Langeland Eiendom har gått helt til Høyesterett, som mener tingrettens dom i favør av Langeland Eiendom skal bli stående.

Treningsenterkjeden har blant andre Trond Mohn på eiersiden, mens Daaeskogen Eiendom er eid av Inger Johanne Langeland og Are Prytz Berset og deres respektive familiemedlemmer.

Uenig om husleien
Da koronaepidemien kom i fjor vinter ble blant andre treningsentrene pålagt å stenge av smittevernhensyn.

Blant dem var treningssenterkjeden Family Sports Club avdeling i bygget til Daaeskogen Eiendom på Moa i Ålesund. Treningssenterkjeden mente det var utleier som måtte bære belastningen ved at senteret ikke kunne holde åpent og lot være å betale husleie og felleskostnader fra april og frem til 15. juni.

I alt dreide det seg om 1.092.700,75 kroner, ifølge rettsdokumentene.

Tap i tingretten
Sunnmøre tingrett konkluderte med at stengingen av smittevernhensyn var leietakers risiko, ut fra teksten i leieavtalen dem i mellom.

Family Sports Club anket, men saken ble avvist av lagmannsretten. Den avgjørelsen ble anket videre til Høyesterett, som altså også avviste at saken skulle opp til ny behandling i lagmannsretten.

Family Sports Club leier også hos Sundgaten 12 i Ålesund sentrum og Spinneriet Kjøpesenter i Volda. Der er det per i dag ingen konflikter knytt til leieforholdet ifølge selskapene.

Publisert: 16.11.2021 13:00

Sist oppdatert: 16.11.2021 16:16

Mer om