Veoey konsernet vokser
HAR VOKST: Veøy-konsernet har vært gjennom betydelig vekst og skal nå være det største privat-eide transportselskapet i landet. Lars Elling Bjåstad frå Hareid tok nylig over som konsernsjef. 
Nytt

Veøy-konsernet vokser

Transportkonsernet kjøper Orkanger-selskap.

Marius Rosbach
28.09.2020

Veøy-konsernet med hovedkontor på Åndalsnes vokser videre og ha overtatt alle aksjene i Tangvik AS. Selskapet skal fortsatt drives fra samme sted på Orkanger, og Roald Tangvik skal fortsette som daglig leder.

Veøy-konsernet vil bli representert i styret i Tangvik og partene vil umiddelbart starte med et driftsmessig samarbeid, blir det opplyst i en pressemelding.

Omsatte for mer enn 700 mill. i fjor
Konsernsjef Lars Elling Bjåstad i Veøy forteller at de ser et potensiale i markedet med å være tydelig til stede i Trøndelag.

– Med dette har vi fått styrket Veøy sin posisjon som et godt transport-alternativ i enda større del av landet, uttaler han.

Veøy-konsernet kjørte inn mer enn 700 millioner kroner i fjor. Fjoråret endte med et resultat før skatt på drøyt 26 millioner kroner, av en omsetning på nær 490 millioner i hovedselskapet.

Fra før har Veøy avdelinger i Bergen, Stavanger, Kristiansand, Borgeskogen, Oslo, Molde, Åndalsnes og Trondheim. I tillegg har de eierskap i Veøy Møre i Ålesund og Øverland Transport og Renovasjon i Molde.

Ser driftsfordeler
Arne Langseth i Veøy har over tid hatt dialog med styreleder Cato Olsen i Tangvik AS om mulig samarbeid, og føler med dette at Trøndelag blir satt skikkelig på kartet i Veøy-sammenheng.

Langseth mener det er naturlig at Veøy sin allerede etablerte avdeling i Trondheim vil bli koblet nært sammen med Tangvik, og at man ser at det åpner seg store driftsmessige muligheter gjennom denne overtakelsen.

Transportselskapet fra Orkanger hadde i fjor en omsetning på 96 millioner kroner og et driftsresultat på 5,6 millioner.

Les også: Hareide vil slanke transportplanen

«All time high» for Tenden-bilane

Gründer startar godskøyring på Raumabanen


Med dette har vi fått styrket Veøy sin posisjon som et godt transport-alternativ i enda større del av landet

Publisert: 28.09.2020 09:45

Sist oppdatert: 16.03.2022 09:31