Vi har klart aa vaere positive
OPTIMISTAR: Varehussjef Vibeke Hessen (midten) på G-Max i Breivika sammen med «Ålesunds mest erfarne selger av sportsutstyr», Jan Lund, og lærling Vilde Dahl Eik. 
Nytt

– Vi har klart å være positive

44 ansatte ved to sportsbutikker i Ålesund venter med spenning på utfallet etter Gresvig-konkursen.

Marius Rosbach
20.02.2020

Drøyt to uker etter det ble klart at en av Norges største sportsbutikkjeder var konkurs, venter ansatte i en rekke butikker spent på om det kommer inn en ny eier.

G-Max i Brevika og G-Sport på Moa er eid av Gresvig av de lokale Intersport eller G-sport-butikkene på Nordvestlandet.

– Vi har jobba som normalt. Litt tanker blir det jo, og det er litt spesielt. Men vi har klart å være positive fra første dag, og vi har positive indikasjoner fra våre ledere lokalt, forteller varehussjef Vibeke Hessen på G-Max til NETT NO.

Ansatte med lang erfaring
I alt er det 32 ansatte på G-Max i Breivika, hvor noen jobber fulltid og andre er ekstrahjelper. Flere har vært i Gresvig-systemet også før G-Max åpnet.

– Mange har vært med hele veien og noen har også jobba i Gresvig før det blei G-Max. Noen av de faste som jobber her, har 12-13 års erfaring, forteller butikksjefen.

Ved G-Sport Moa-butikken er de 12 ansatte som håper på videre drift.

– Vært ryddig og positivt
Butikksjef Hessen i Brevika sier de har god tro på at det vil bli videre drift ved varehuset som åpnet for ni år siden. Hun mener prosessen etter konkursen var et faktum har vært god.

– Det har vært ryddig og positivt. Vi får informasjon iallfall tre ganger i uka og de forsøker informere oss før ting kommer ut i media, forteller hun.

Les også: G-Sport Moa håper på videre drift

Sport Norge legg ned på Moa - senterleder trur G-Sport overlever

Sunde har lagt inn bud
Det er foreløpig kommet inn ett bud til boet fra O. N. Sunde AS, som finansdirektør Bjørn Paulsen har bekreftet til E24.no. Familieselskapet til tidligere eier Olav Nils Sunde har investert milliardverdier i Gresvig de siste årene og har 600 millioner utestående i selskapet.

Ovenfor E24.no bekrefter også den London-baserte milliardæren Endre Røsjø, at han vurderer et bud. Han eier i dag hovedlageret til Gresvig i Askim. Han er også styreleder og største eier i investeringsselskapet Centiennial, ifølge nettavisa.

Bostyrer Håvard Wiker har ikke besvart NETT NO sine henvendelser om saken.

Franchisebutikker er ikke rammet
100 franchisebutikker er ikke omfattet av Gresvig-konkursen, blant dem de sju G-Sport/Intersport-butikkene til Sunnmøre Sport Holding i Stryn, Volda, Ørsta, Ulsteinvik og Sykkylven.

Også Intersport ved Ålesund storsenter, Fosnavåg, Stranda og Måløy er franchise-butikker.

Styreleder og medeier Frode Hofseth i Sunnmøre Sport Holding, opplyser til NETT NO at vareleveringen har gått greit i disse ukene, med unntak av de aller første dagene etter konkursen.

Les også: Går klar av Gresvig-konkursen

Sunde har 600 millioner utestående

Gresvig konkurs etter milliardinvesteringer


Mange har vært med hele veien og noen har også jobba i Gresvig før det blei G-Max. Noen av de faste som jobber her, har 12-13 års erfaring

Publisert: 20.02.2020 13:31

Sist oppdatert: 21.07.2022 17:09