Cleo Ink tatoveringsstudio Notenesgata foto marius
FRANCHISE: Ålesund-studioet er en franchisevirksomhet under paraplyen til Cleopatra Ink, som ble startet i Tyrkia i 2014. De har også en rekke studioer andre plasser i Europa, blant annet Oslo.
Nytt

– Vi stolte på feil folk

Tatoveringsstudio i Ålesund driver videre etter konkurs og har aldri hatt større pågang, forteller eieren. Bostyrer anbefaler tilsyn.

Marius Rosbach
08.05.2020

Tatoveringsstudioet Cleopatra Ink i i Ålesund sentrum er blant virksomhetene som har åpnet igjen, etter å ha vært stengt i ukesvis på grunn av koronautbruddet.

Men driverne har hatt større utfordringer den siste tida, etter at deres tidligere selskap gikk konkurs etter momskrav fra skatteetaten.

– Vi stolte på feil folk, men det har vi lært av, forteller daglig leder og styreleder i det konkursrammede selskapet May-Elin Blomvik Bjørge til NETT NO.

Hun hevder at både tidligere regnskapsfører – og skattemyndighetene muntlig – har opplyst at kroppskunst ikke er momspliktig, og at de derfor slipper å betale.

– Nå har vi bedt om å få dette skriftlig fra skatteetaten, legger hun til.

Bostyrer anbefaler tilsyn
Bjørge forteller at de også har fått opplyst at momskravet oppstod fordi de var aksjeeiere, men at de slipper momsen om drifta skjer gjennom et enkeltpersonforetak. Derfor har de opprettet enkeltpersonforetak Cleopatra Ink Ozdemir, som nå står for drifta.

– Må vi betale, så gjør vi selvsagt det, påpeker Bjørge.

I rapporten om konkursen til Sunnmøre tingrett er uklarhetene om momsbetaling også omtalt. Bostyrer Øystein Remme påpeker at selskapsformen ikke er avgjørende, og anbefaler at skatteetaten og arbeidsgiverkontrollen gjør tilsyn ved bedriften.

– Selv om noen av tatoveringene har verkshøyde, innebærer det likevel ikke at all omsetning er unntatt mva, skriver advokaten i rapporten.

Forteller om stor pågang
May-Elin Blomvik Bjørge forteller at tatoveringsstudioet i Notenesgata aldri har opplevd så stor pågang som nå. Samtidig har de innført strenge smitteverntiltak etter at de åpnet forrige uke.

– Vi har kun én kunde av gangen og ingen får komme uten avtale på forhånd. Vi ber kundene unngå å bruke kollektivtrafikk på vei til oss, og desinfiserer skikkelig etter hvert besøk, forteller hun.

Tatovørene selv bruker også beskyttelsesutstyr som ansiktsmaske og hansker.

Mangelfulle regnskap
Aksjeselskapet Cleo Ink hadde sju ansatte da det ble slått konkurs etter momskravet på drøyt 300.000 kroner.

I rapporten til tingretten skriver bostyrer Remme at regnskapsføringen har vært mangelfull og at noen private uttak burde vært innrapportert som lønn. Remme kom likevel fram til at saka ikke blir meldt til politiet, og overlater vurderingen av dette til kontrollmyndighetene.

Det er kommet inn tre lønnskrav, som styreleder har bestridt. Disse er sendt til lønnsgarantifondet for vurdering.

I tillegg er det meldt inn 30 krav på knappe 700.000 kroner. Bostyreren har ikke funnet verdier som gjør at det vil bli utbetalt noe til kreditorene. Det eneste offentlige regnskapet er fra oppstartsåret i 2018. Det viser en omsetning på en knapp million kroner og et resultat før skatt på drøyt 50.000 kroner.

Vi har kun én kunde av gangen og ingen får komme uten avtale på forhånd

Publisert: 08.05.2020 05:55

Sist oppdatert: 28.04.2022 08:14