Flakk Vestre
NYTT FORSLAG: Knut Flakk presenterte sitt nye formuesskattforslag for næringsminister Jan Christian Vestre. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Vil bytte bort formuesskatten

Legg brutto skatt på dyre hytter, hus, biler og båter og ta bort dagens formuesskatt. Det er Knut Flakks råd til næringsminister Jan Christian Vestre.

29.11.2021

"Vårt forslag er å endre formuesskatten slik at den ikke lenger medfører en betydelig og diskriminerende ekstraregning for norskeide bedrifter/arbeidsplasser og samtidig sikrer at ingen "rike" personer bosatt i Norge kan fortsette å være nullskatteytere".

Det skriver Knut og Maria Flakk i Flakkgruppen i et åpent brev til næringsminister Jan Christian Vestre, som i dag besøker bedrifter i Møre og Romsdal, blant dem Flakk Gruppen.

I brevet argumenterer Flakk med at dagens formuesskatt blant annet er konkurransevridende, fordi utenlandske eiere av norske bedrifter slipper formueskatten.

I stedet vil Flakk at det legges en skatt på verdien av private hus, hytter, biler båter og andre formuesgjenstander over en viss verdi. Skattesatsen skal beregnes ut fra brutto verdi, altså før eventuell gjeld er trukket fra.

"Vi tror den nye regjeringen vil få stor tilslutning fra både egne velgere og andre om dere lanserer en omlegging av formuesskatten som vil har skissert overnfor. Ikke bare får man fjernet de uheldige virkningene som som formuesskatt på arbeidende kapital gir, men dre innfører samtidig et system som sikrer at alle de rike - inkluderte dagens nullskatteytere - bidrar til fellesskapet", skriver Flakk i brevet.

Publisert: 29.11.2021 16:35

Sist oppdatert: 29.11.2021 16:43