3 X7 A9452
BYTORSK: Ikke noe annet sted i landet enn Ålesund kan man fiske torsk helt inn til bysentrum. Foto: Ole-Martin Sæthermoen
Nytt

Vil gjøre «ByTorsken» til stor festival

Ålesund sentrumsforening vil ha mer aktivitet. Nå blir det torskefestival.

09.03.2023

18. mars inviterer Ålesund sentrumsforening til Borgundfjordfisket med arrangementet «ByTorsken». En lørdag i «torskens» navn, hvor det blir både konkurranser og morsomme aktiviteter i hjertet av Ålesund.

Det opplyser daglig leder Ann-Helen Svinø i Ålesund sentrumsforening i en pressemelding.

Hun håper at dette er starten på noe stort.

- Målet er at «ByTorsken» vil vokse seg til å bli en større festival allerede i 2024, og at fiskebåter, restauranter, hoteller og butikker blir en naturlig del av programmet gjennom aktiviteter og kortreiste fiskeretter rett i fra fjorden. Det er et stort ønske fra oss i Ålesund sentrumsforening å kunne bidra til at bysentrum får enda mer aktivitet i de mørke vintermånedene,

Svinø viser til at Borgundfjordfisket er hele grunnlaget for at folk bosatte seg i Ålesund by, og binder sammen by og land.

- Både lokale og tilreisende vil her få en unik mulighet til å oppleve det tradisjonsrike fisket på bygrunna og i Borgundfjorden. Det planlegges også for aktiviteter på land med mye moro for hele familien i byen.

Jørgen Skårbrevik
STORFANGST: Jørgen Skårbrevik med en skikkelig Borgundfjordtorsk. Foto: Privat

Fin premie
Svinø forteller at under årets arrangement blir det konkurranser i form av største Borgundfjordtorsk og «Gulltorsken», hvor du må treffe nøyaktig vekt og der premiepotten er på hele 40.000 kroner.

- Det blir konkurranser i klassen junior og voksen, og mange flotte premier med stor verdi fra 1.-10. plass, i begge aldersklasser. Dette blir et inkluderende arrangement for alle, det er bare å melde seg på og prøve fiskelykken. Man kan fiske fra båt eller stå på land om man ønsker.

- Det blir satt opp telt på Rådhusplassen, hvor fangsten veies, premier deles ut og hvor det blir rom for å mingle med andre fiskeinteresserte denne lørdagen. Billetter ligger ute, så det er bare å melde seg på å prøve fiskelykken, sier Ann-Helen Svinø.

Publisert: 09.03.2023 12:46

Sist oppdatert: 09.03.2023 14:09

Mer om