Sylvi listhaug hareid foto marius 10d736c24b54623aee7c17f28e13399c
VIL HA KJAPT VEDTAK. Frp-leder Sylvi Listehaug og hennes parti vil ha et kjapt vedtak om å innføre en lønnsstøtteording. Arkivfoto: Marius Rosbach.
Nytt

Vil ha hastevedtak om lønnsstøtte

Frp kommer med lønnsstøtte-forslag i Stortinget mandag.

10.12.2021

- Regjeringen bruker alt for lang tid på å komme med nødvendige tiltak. Vi har registrert at det nå synes å være et flertall i Stortinget som ønsker en lønnsstøtteordning. Da må noen ta ansvar for å få et slik forslag opp til behandling i Stortinget før det er for sent, sier Frps finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi (FrP), i en pressemelding.

Både LO, NHO og Virke har bedt om en lønnstøtteordning etter at Regjeringen strammet inn på smitteverntiltakene, men ikke fått gjennomslag.

Det er Frps stortingsrepresentanter Sylvi Listhaug, Hans Andreas Limi, Sivert Bjørnstad, Roy Steffensen og Bengt Rune Strifeldt som legger frem forslaget.

Lønnstøtte betyr at bedriftene får støtte til å holde ansatte i arbeid, i stedet for å permittere eller si dem opp når koronatiltaken gjør at inntektene svikter.

Bygger på tidligere ordning
- En lønnsstøtteordning vil være kjærkomment for bedrifter og for mange tusen nordmenn som nå er engstelige for permittering eller oppsigelse. Situasjonen for næringslivet er alvorlig. LO-lederen har sagt at det er permitteringsvarsler som ligger klar til å bli sendt ut. FrPs mål er å få på plass ordninger som gjør at det ikke kommer permitteringer, sier Limi i pressemeldingen.

Frps forslag bygger på ordningen fra mars 2021. Partiet mener lønnstøtteordningen i denne omgang bør gjelde for perioden november, desember 2021 og januar 2022.

Publisert: 10.12.2021 09:36

Sist oppdatert: 10.12.2021 09:44

Mer om