Espen Breivik Christian Pritchard nortel foto nortel 11
GOD VEKST: Nortel-sjef Christian Pritchard og COO Espen Breivik (t.v.) har meldt om flere nye avtaler denne uka. Teleselskapet i Ålesund vokste klart mest av utfordrerne i markedet, viser nye tall fra Nkom. Foto: Nortel
Nytt

Vokser klart mest av teleutfordrerne

Nortel bygger opp hovedkontoret i Ålesund. Ansetter snart fem nye.

Marius Rosbach
02.06.2022

Teleselskapet Nortel har vokst til å bli markedets 3. største aktør, og har denne uka meldt om flere nye avtaler.

I arbeiet med å håndtere veksten, trapper de opp bemanningen ved hovedkontoret i Ålesund.

– Den tekniske staben holder allerede til her, sammen med administrasjon, kundeservice og lokale salgsressurser. Nå trekker vi også alt markedsarbeidet «in-house». Vi er i ferd med å bygge opp en tung markedsavdeling med digitalt fokus i Ålesund, forteller Nortel-sjef Christian Pritchard til NETT NO.

Vi er i ferd med å bygge opp en tung markedsavdeling med digitalt fokus i Ålesund
Christian Pritchard
Ansetter flere i Ålesund

Siden selskapet flyttet fra Nørve til sentrum av byen i fjor, har tallet på ansatte i Ålesund vokst kraftig. I dag jobber rundt 45 av totalt rundt 65 Nortel-ansatte i byen.

– Vi har enda plass til å huse rundt 20 flere ansatte i lokalene våre, og allerede i august ansetter vi fem nye, forteller Pritchard.

Podium

E14/S2 Børs med Christian Pritchard og Tore Tønseth

God tilgang på søkere
Det er stor mangel på arbeidskraft i mange bransjer, men Nortel-sjefen forteller at de har god tilgang på søkere, blant annet via rekruttering fra NTNU lokalt.

– Vi har flotte nye lokaler midt i sentrum av byen og snittalderen blant de ansatte er 27-28 år. Jeg tror det er med på å gjøre oss attraktive, ikke minst for nyutdanna som gjerne vil ha en fot innenfor bransjen, legger han til.

Avtale kan gi 10.000 nye brukere
Nortel ligger per i dag godt an til å nå det uttalte målet om 60.000 brukere. I april kjøpte Nortel Atea Mobil, som økte tallet på aktive brukere med rundt 21.000.

– Etter vi kjøpe Atea Mobil er vi den tredje største spilleren i Norge. Men kundemassen skal håndteres og da må vi bygge mer organisasjon, utdyper Pritchard.

Torsdag kunne selskapet også melde om en større rammeavtale med Autogruppen, som gir et potensiale på 10.000 nye brukere.

Har apparat med 300 selgere
Autogruppen består av rundt 300 frittstående bilforhandlere over hele landet. Nortel-sjefen forteller om gode erfaringer med slike avtaler tidligere.

– Hele apparatet til Nortel, gjennom samabeidet med Mobit, består av rundt 300 selgere. Ved slike rammeavtaler bygger vi en systematisk kundeprosess basert på de ulike regionene, forklarer han.

Tidligere i uka har Nortel meldt om tre andre avtaler – levering av teletjenester til fem kommuner, en avtale med trelastleverandøren Inntre Kjeldstad og Amnesty International Norge.

Klart størst vekst av utfordrerne
Nylig kom også tall fra Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) som bekrefter utviklingen. De viser at Nortel vokste klart mest av utfordrerne i bedriftsmarkedet i fjor. Bare Telia og Telenor fikk flere nye brukere i 2021.

Telia fikk klart flest nye brukere i fjor med en vekst på over 47.000. Deretter fulgte Telenor med drøyt 17.000 brukere, mens Nortel økte med 13416 nye brukere i fjor. Ice Norge er neste selskap på lista med en økning på knappe 6000.

Nkom vekst sim kort 2021 bedriftsmarkedet illustrasjon nkom 11
3. PLASS: Nortel hadde 3. størst vekst av teleselskapene her til lands i fjor. Telia og Telenor var på plassene foran. Grafikk: Nkom

Publisert: 02.06.2022 13:11

Sist oppdatert: 02.06.2022 13:38

Mer om