Vokser med nytt oppkjoep
NYTT OPPKJØP: Daglig leder Tarjei Rødset i Aco Anlegg har fått 22 nye medarbeidere etter oppkjøpet av Veidekke-avdeling. Foto: Runar F. Daler/Anleggsmaskinen
Nytt

Vokser med nytt oppkjøp

Tennfjord-entreprenøren Aco Anlegg har kjøpt lokal Veidekke-avdeling.

Marius Rosbach
06.10.2020

Aco Anlegg-konsernet har igjen vært på «oppkjøpstokt» og har fått Veidekke-avdeling innunder paraplyen.

Entreprenørselskapet har signert en avtale om å kjøpe grunnarbeidsavdelingen i Veidekke Bygg, distrikt Møre og Romsdal. Selger er Veidekke Entreprenør og partene opplyser ikke hvor mye Aco betaler for avdelingen.

Vil i første rekke vokse organisk
Aco Anlegg hadde kraftig vekst i inntektene i fjor, og kjøpte tidligere i år Natursteinpartner i Vestnes. Daglig leder Tarjei Rødset i ACO Anlegg forteller at de ønsker å vokse mer.

– I utgangspunktet har vi planer om organisk vekst, men da denne muligheten dukket opp, var den for god til å la gå fra oss, sier han til NETT NO.

I en pressemelding opplyser selskapet at kjøpet er et strategisk grep for å befeste posisjonen i grunnarbeidsmarkedet i fylket. Avdelingen har en sterk posisjon i lokalmiljøet og besitter kunnskap om lokale forhold og markedet, heter det videre.

– Vi har hatt god nytte av grunnarbeid i eget hus, men når Veidekke Bygg gjør strategiske grep var det ikke lenger plass til en grunnarbeidsavdeling i et Bygg Distrikt. Vi er veldig glad for at vi har fått til denne avtalen, og at alle våre medarbeidere blir ivaretatt av et solid og seriøst grunnarbeidsselskap, uttaler distriktsleder Stig Mork i Veidekke Bygg i distrikt Møre og Romsdal.

80 ansatte til sammen
Veidekke-avdelingen tilfører Aco Anlegg 22 ansatte og etter oppkjøpet har konsernet 80 ansatte til sammen. Det gjør selskapet til en av de største maskinentreprenørene i regionen.

Aco Anlegg utfører arbeid innen grunnarbeid og transport og hovedkontoret er ved Vadset industriområde. Aco Anlegg er også blant en rekke lokale bedrifter som er blitt partnere i Ålesund Framtidslab - U4SSC ip.

Les også: Kjøper natursteinfirma etter rekordår

Haustar gode erfaringar saman på Nordøyvegen


I utgangspunktet har vi planer om organisk vekst, men da denne muligheten dukket opp, var den for god til å la gå fra oss

Publisert: 06.10.2020 16:12

Sist oppdatert: 22.06.2022 13:28