Stian Nerland Aalesund Internationale Carefoto Ogne
REKORD: Daglig leder Stian Nerland i Aalesund International School sier skolen har økt elevtallet jevnt og trutt siden starten. Kommende skoleår skal det gå 105 elever på skolen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Vokser tross økonomiske kriser

Hverken oljeprisfallet eller koronakrise har stoppet veksten hos Aalesund International School.

22.06.2021

Til høsten venter daglig leder Stian Nerland at Aalesund International School får 105 elever. Det er ny rekord for grunnskolen, som har elever fra og med første til og med tiende skoletrinn.

Selv om skolen i utgangspunktet er tett knyttet til næringslivet og de store tungt internasjonalt orienterte bedriftene har den stått i mot den økonomiske nedturen som oljeprisfallet og den nåværende koronakrisen har forårsaket.

- Vi har hatt jevn og trutt vekst hvert år, sier Nerland om utviklingen i elevtallet siden starten i 2012.

Rekrutteringstiltak
Ideen bak skolen var blant annet å få et undervisningstilbud i Ålesund som skulle gjøre det lettere å rekruttere høyt utdannede og høyt kvalifiserte folk fra utlandet til jobber på Sunnmøre, ved å tilby et internasjonalt tilpasset utdanningsopplegg.

Aalesund International School er en privat grunnskole som følger et opplegg som er felles for slike skoler også i andre land, slik at elevene får en stabilitet i undervisningen uansett hvilke land de bor i.

Engelsk undervisningspråk
Engelsk er hovedspråket i alle fag, unntatt norsk, og skoledagen er lenger enn i den offentlige skolen for at sikre at også norskkunnskapene blir like gode som i offentlig norsk skole.

Skolen er åpen for alle.

Nerland anslår at omlag en fjerdepart av elevene har foreldre som har flyttet fra utlandet til Sunnmøre fra utlandet, og at mange av dem er knyttet til NTNU, de største bedriftene i maritim bransje og sykehuset i Ålesund. Resten er omlag likelig fordel mellom elever der begge foreldrene har norsk bakgrunn og barn der én av foreldrene har utenlandsk bakgrunn.

Statens tilskudd dekker 85 prosent av kostnadene med å drive skolen. Skolepengene er 24.700 kroner i året.

Aalesund International School
Tall i mill. kroner20202019
Driftsinntekter18,417,8
Driftsresultat2,10,8
Resultat før skatt1,80,5

Publisert: 22.06.2021 17:00

Sist oppdatert: 22.06.2021 14:25