Voldsom interesse for insektsatsing
KVART MILLION: Daglig leder Fredrick Darien i Metapod med sjekken Metapod fikk overlevert fra Arild Eiken og Sparebankstiftelsen SMN, for arbeidet med industriell produksjon av protein fra insekt. 
Nytt

Voldsom interesse for insektsatsing

Metapod fikk bærekraftstipend fra Sparebankstiftelsen SMN. De siste dagene har gründerselskapet hatt «frierier» fra flere investorer.

Marius Rosbach
10.06.2020
Ålesund-selskapet Metapod har utviklet en teknologi som gjør at oppdrettslaks kan fores på protein fra gresshopper og sirisser i stedet for lite bærekraftig soya.
I alt 11 ingeniører og biologer med utspring fra student- og forskningsmiljøet på NTNU står bak gründerselskapet. Onsdag ble de tildelt et bærekraftstipend på 250.000 kroner fra Sparebankstiftelsen SMN i forbindelse med Founders Lunch ved Ålesund Kunnskapspark (ÅKP).
– Vi synes dette er veldig spennende og vil derfor tildele dette stipendet, sa Arild Eiken fra Sparebank 1 SMN da han delte ut sjekken.

–Mye positive tilbakemeldinger

Metapod har jobbet med ideen siden 2016 og forrige uke ble det kjent at de fått en avtale om levering av insektmjøl som fôr til selskapene i oppdrettsamarbeidet Salmon Group.

Daglig leder Fredrick Darien i Metapod forteller at interessen har vært enorm etter at nyheten ble kjent og omtalt i en rekke medier både her i Norge – og hos flere internasjonale bransjenettsteder.
– Vi har fått veldig mye positive tilbakemeldinger og mange har klappet oss på skuldrene og sagt at det vi driver med er bra, sier han til NETT NO.

Fått «frierier» fra investorer

Darien forteller at de også har fått «frierier» fra ulike fond og investormiljøer, og andre som vil investere i selskapet.
– Det er veldig mange som nå har innsett verdien av dette og vil være med på reisen. Foreløpig har vi takket for interessen også får vi se hva som skjer videre, sier han.
at Toyota-forhandler Espen Digernes, sammen med oppdrettsselskapet Pure Salmon på Averøy og Sveinung Henden i Molde, har investert seks millioner hver i selskapet. Resten av aksjene er eid av Darien og andre ansatte i selskapet.

Roser ÅKP-miljøet

Gratulasjonene hang også løst da de ansatte for første gang på lenge møtte miljøet ved Ålesund Kunnskapspark under Founders Lunch-arrangementet onsdag.
– ÅKP har mye erfaring, kjenner de som sitter på pengene og det er et veldig bra miljø. Det gjør at vi får veldig mye gode tips og de hjelper oss egentlig med alt. Spesielt Håvar (Risnes, som leder ÅKP Startup and Scalup, journ. anm.) har masse kompetanse og kunnskap, påpeker Darien.
Metapod har allerede flere bygg i Ålesund som de vurderer for plassering av produksjonsanlegg.
Den første leveransen med «insektmjøl» kan være klar over sommeren. Det tar rundt en måned fra egg til gresshoppene er slakteklare, noe som gjør at det er mulig å holde en jevn produksjon året rundt.

Les også:



Det er veldig mange som nå har innsett verdien av dette og vil være med på reisen.

Publisert: 10.06.2020 17:58

Sist oppdatert: 13.07.2021 09:39

Mer om