A Alesund selskap solgt til Karmoey
GANGBRO: Uptime International er stor leverandør av fleksible gangbroer.
Nytt

Ålesund-selskap solgt til Karmøy

Karmøy-selskapet Marine Aluminium har kjøpt resten av aksjene i Ålesund-selskapet Uptime International.

01.07.2015
Dette opplyser i en pressemelding onsdag.
Karmøy-selskapet har hittil eid 50 % av aksjene i Uptime International, men har nå kjøpt ut Ålesund-baserte ICD Industries sin 50 % andel per 16. juni 2015.

Økende behov

I pressemeldingen blir det vist til at Uptime International har hatt en sterk utvikling siden starten i 2011, og har nylig fått kontrakt på sin leveranse nummer 12.
- Behovet for gangbroer er økende i takt med strengere krav til sikker personelltransport, både innenfor oljesektoren og andre områder som for eksempel offshore vindenergi.
Marine Aluminium, med hovedkontor på Karmøy, er en verdensledende produsent av teleskopiske gangbroer, helikopterdekk og adkomstløsninger til skip og offshore- installasjoner over hele verden. Selskapet opplyser at oppkjøpet vil gjøre produktportefølje enda mer komplett og sikre at kundene blir tilbudt den beste løsningen for deres behov.
Selskapet omsatte i 2013 for 547 millioner kroner, mens Uptime International samme år omsatte for 61 millioner.

- Ingen endringer i driften

Uptime International vil bli tettere integrert mot Marine Aluminium og ha økt tilgang til kapasiteter og kompetanse i konsernet.
- Det blir ingen umiddelbar endring i driften av Uptime International og deres produktspekter, men på sikt vil det gi forbedret tilgang til grunnleggende engineering, logistikk og kapital. Uptime International vil også i fremtiden kunne leie ut sine gangbroer slik som Marine Aluminium, sier Bjørnar Huse, direktør i Uptime International, i pressemeldingen.
- Vi ser frem til å samarbeide tettere med Uptime International og videreføre utviklingen av et ledende produkt i et krevende marked. Dette vil gi våre kunder best mulig støtte i fremtiden, sier Jan Johannesen, direktør i Marine Aluminium.
Dette vil gi våre kunder best mulig støtte i fremtiden

Publisert: 01.07.2015 14:47

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:45