A Arets skip for andre gang
PRIS: Future of the Fjords frå Brødrene Aa er kårar til Årets skip.
Nytt

Årets skip for andre gang

Brødrene Aa til topps med sightseeings-skipet Future of the Fjords.

04.09.2018
I 2016 vart Vision of the Fjords kåra til Årets skip under shippingmessa SMM i Hamburg .
I år er det den nye versjonen av sightseeingskipet, Future of the Fjords, som blir heidra med tittelen Årets skip.
Det er magasinet Skipsrevyen sine lesarar som står bak kåringa. Begge skipa er bygd av hurtigbåtverftet Brødrene Aa i Hyen.

Heilelektrisk

Begge fartya trafikkerer Nærøyfjorden i Sogn og Fjordane.
Medan Vision of the Fjords er eit hybridskip som går både på batteri og diesel er Future of the Fjords heilelektrisk. Allereie då Vision of the Fjords var ferdigbygd hadde batteriteknologien utvikla seg så langt at skip nummer to kunne basere seg berre på batteri.

Ekstra batteri

I tillegg til vidarutviklinga av sightseeingskipet får Future of the Fjords også prisen for ladeteknologien, der ei flytekai også er eit gigantiske batteri - ein porwerbank - som gjer det råd med rask opplading av batteria ombord.
Dette skriv juryen: "Juryen anerkjenner M/S «Future of The Fjords” som et helhetlig konsept hvor innovativ fartøysutvikling går hånd i hånd med en gjennomført strategi for å gjøre det helelektriske fartøyskonseptet mulig også ved andre lokasjoner. PowerDocken løser et potensielt hinder for å gjøre flere grisgrendte strøk tilgjengelig for elektriske fartøysoperasjoner, og eliminerer behovet for landbaserte og kostbare ladestasjoner. Problematikken omkring infrastruktur synes løst på en forbilledlig måte."

Publisert: 04.09.2018 13:44

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:25