Kan ny frysemetode gi oekt bearbeiding og verdiskapning av makrell
Synspunkt

Kan ny frysemetode gi økt bearbeiding og verdiskapning av makrell?

Makrell er en viktig fiskeressurs med stor økonomisk betydning for norsk fiskeri. I 2018 landet norske fiskere makrell til en førstehåndsverdi på over 2,4 milliarder kroner. Men makrellen blir i hovedsak bare rundfryst og omsatt i eksportmarkedet. Vi kan skape merverdi ved å foredle mer! Møreforsking forsker på frysemetoder som kan bidra til akkurat dette, skriv Margareth Kjerstad, Wenche Emblem Larssen og Trygg Barnung i Møreforskning.

Du er ikke innlogget

Du må være innlogget for å lese artikkelen.

Gå til innlogging

Bli abonnent på NETT NO

For å få tilgang til denne artikkelen

Standard
  • Betal med kort
  • Kun for deg
  • Månedlig trekk
  • 129,-/mnd
Bedrift
-20% Med 5 eller flere abonnenter i bedriften.
  • Betal med kort
  • Betal for tilsatte
  • Årlig trekk
  • 1 399,-/år