Erna Solberg portrett
ÅLESUND: Erna Solberg kommer til Damene Først 16. juni.
Kort fortalt

Erna til Damene Først

Vil synliggjøre kjønnsulikheter blant toppledere.

18.02.2022

Tidligere statsminister Erna Solberg kommer til Damene Først i Ålesund 16. juni, opplyser Næringsforeningen Ålesundregionen i en pressemelding.

I går endret hun navnet sitt til Arne Erna Solberg på LinkedIn for å støtte Arne-aksjonen. Målet er å synliggjøre kjønnsulikheter blant toppledere i Norge.

– Vi må bli flinkere til å se forbi kjønn, etnisitet og egne stereotypier, sier Solberg.

Næringsforeningens konferanse Damene Først har blitt en viktig møteplass i regionen. Kvinners perspektiv på liv, lederskap og næringsliv, samt relasjonsbygging står i fokus. Erna Solberg kommer for å fortelle sin historie om hvordan det har vært å være en så sentral politiker og maktperson i landet vårt - og ikke minst statsleder nasjonalt og internasjonalt.

Næringsforeningen opplyser at Sparebanken Møre har vært en viktig hovedsamarbeidspartner for Damene Først i hele 10 år. Nylig gikk både Adviso, Optimar og NTNU inn som samarbeidspartnere for 2022.

- Vi ønsker å bidra å bygge og utvikle regionen vår. Arenaer der vi kan dele kunnskap, bygge kompetanse, inspirere og motivere hverandre er svært viktig. Damene Først har blitt en slik møteplass, sier daglig leder Ingvild Vartdal i Adviso og HR-direktør Lene Flem Debess i i Optimar, i pressemeldingen.

Skal vi sikre fremtidig rekruttering og opprettholde konkurransekraften må vi jobbe på ulike nivå forteller administrerende direktør i Næringsforeningen Lene Trude Solheim.

- Vi må jobbe tettere sammen og sette oss nye mål. Vi må bygge og utvikle sterke bo- og arbeidsmarkedsregioner og Sunnmøre må også være en bra plass for kvinner

I tillegg til Solberg kommer blant annet OL, EM og VM-gullvinner i handball Linn-Kristin Riegelhuth Koren og daglig leder i Visma Avento Torill Standal Eliassen.

Publisert: 18.02.2022 10:37

Sist oppdatert: 18.02.2022 10:43

Mer om