Møreforsking og bryggeriet Molo Brew i Ålesund har jobba saman for å utvikle ei øl laga av rød tare frå Sula, melder .
Ved hjelp av forskar Celine Rabours vart det brygga tre ulike øltypar som eit testprosjekt og samarbeidet førte til ein øl med «sitrusaktig trøffelsmak». Rebours er plantefysiolog og marinbiolog og ville teste moglegheitene til ein anna type tare, enn sukkertaren, som er mest nytta til ølbrygging.
– Eg opplever at folk på Sunnmøre ikkje kjenner til kor mykje tare som er nytta til ulike produkt i kvardagen – som til dømes godteri og bandasjar, seier ho til avisa.
Bryggeriet ser ikkje vekk frå at det kan hamne på menyen.
Ved hjelp av forskar Celine Rabours vart det brygga tre ulike øltypar som eit testprosjekt og samarbeidet førte til ein øl med «sitrusaktig trøffelsmak». Rebours er plantefysiolog og marinbiolog og ville teste moglegheitene til ein anna type tare, enn sukkertaren, som er mest nytta til ølbrygging.
– Eg opplever at folk på Sunnmøre ikkje kjenner til kor mykje tare som er nytta til ulike produkt i kvardagen – som til dømes godteri og bandasjar, seier ho til avisa.
Bryggeriet ser ikkje vekk frå at det kan hamne på menyen.
Publisert: 05.03.2019 08:25
Sist oppdatert: 10.02.2021 15:35





