Fjellstova foto Møremegling 11
TIL SALGS: Utfartsstedet Fjellstova på Ørskogfjellet er til salgs for nær åtte millioner kroner. Foto: Møremegling
Nytt

Selger Fjellstova på Ørskogfjellet

Utfartssted til salgs, men mindre fart i næringsmarkedet, ifølge megler.

Marius Rosbach
19.04.2023

Eiendommen kjent som Fjellstova på Ørskogfjellet er nylig lagt ut for salg med pris på 7,9 millioner kroner. Harry Klein Huse og Hilde Wagemaker har eid anlegget i rundt 15 år, men ekteparet ønsker nå å selge.

Eiendomsmegler Espen Skarbø i Møremegling forteller til NETT NO at det har vært interesse for eiendommen.

– Det var forhandlinger med en mulig kjøper tidligere i år, men man kom ikke helt i mål. Eiendommen er fortsatt ledig for den som ønsker å satse på drift her, sier han.

Overnatting, serverings og bobilparkering
Fjellstova-eiendommen har flere muligheter og inneholder både restaurant/kafé, rundt 15 campinghytter, leilighet og ladestasjon for elbiler.

På den rundt 33 mål store eiendommen, er det også en oppstillingsplass for bobiler med plass til rundt 50 kjøretøy. Anlegget ble opprinnelig bygd på 1960-tallet, men blant annet sanitærbygget ble oppgradert i 2018.

Tregere marked for næringseiendom
En fersk rapport fra analyseselskapet Colliers tyder på at markedet for næringseiendom har bremset kraftig opp så langt i år.

Skarbø bekrefter at markedet er betydelig påvirka av høg rente og inflasjon.

– Transaksjonsvolumet er betydelig lavere enn for ett år siden, og markedet er avventende. Om vi ikke får noen brå endringer i det geopolitiske bildet, så vil nok markedet vedvare slik en stund, legger megleren til.

Mer krevende å selge utleieobjekt
De mest kostbare næringseiendommene til salgs på Nordvestlandet, har vært ute til salgs siden i vinter viser en sjekk NETT NO har gjort.

Den dyreste næringseiendommen som Møremegling har til salgs for øyeblikket, er en kontor- og logistikkeiendom rett ved Vigra-flyplassen til 35 millioner kroner.

Skarbø forteller at det er kjøpsinteresse også her, men at eiendommer som er rene utleieobjekt er mer krevende å selge i dagens situasjon.

Publisert: 19.04.2023 08:48

Sist oppdatert: 19.04.2023 09:29

Mer om