Kompanjongene Odd Johan Fiskerstrand og Rolf-Andre Lied Kvalø startet med å ta over sportsbaren Pianisten Bar (som nå heter Brooklyn 24/26) i 2015, før de i år har overtatt Keiseren Pub vegg i vegg, og er blitt medeier i restauranten Big Horn Steakhouse og baren Toldboden - som deler første etasje i Toldbodenbygget på Skansekaia.
Den siste investeringen er gjort gjennom selskapet Maro Bardrift, som eies likelig av Fiskerstrand, Lied Kvalø, Mirian Fylling og Asbjørn Hessen.
Brooklyn 24/26 og Keiseren Pub i Kipervikgata eies Lied Kvalø og Fiskerstrand 50/50 gjennom selskapet Ees Invest.
Klikk på lenke i slutten av artikkelen for å se resultatene til hvert enkelt selskap
Veksten har skjedd midt under oljenedturen, og er om lag like stor fra 2014 til 2015 som fra 2015 til 2016.
Markedet har også gitt plass til nykommere, som Smoor Food (Søstrene Fryd) og Seagrasp (restauranten Zuuma). Begge hadde sitt første hele driftsår i 2016, der Seagrasp seilte opp til byens tredje største og nest mest lønnsomme restaurantselskap.
I år er også Restaurant Scandinavie (Orient) tilbake på banen etter pause i 2016.
Ålesund Restaurantdrift har stått bak både Bocca, virksomheten i tollboden og Keisern Pub. En investorgruppe der blant andre Momentium er med overtar Bocca og Ålesund Restaurantdrift kommer bare til å bli sittende igjen med puben Mølla.
Både Bocca og Big Horn Steakhouse gikk med underskudd i 2016.
- Vi har drevet i snart 30 år og nå er det på tide å andre overta stafettpinnen, -.
Breivik sier han merket en stagnasjon i september/oktober i fjor - før markedet tok seg opp igjen ut på vinteren. Den stagnasjonen mener han kom som en reaksjon på oljenedturen, men den gikk altså relativt fort over.
Samlet sett øker resultatmarginen (resultat før skatt i prosent av driftsinntektene) fra 2,7 prosent i 2015 til tre prosent i 2016.
Seks av 15 selskaper drev med underskudd i fjor. Tre selskaper hadde en resultatmargin på under fem prosent, tre mellom fem og 10 prosent.
Tre selskaper hadde en resultatmargin på over 10 prosent; Ålesund Fahano (Egon), Seagrasp (Zuuma) og helt på toppen K19 Food (Kabb) med 11,9 prosent.
Den siste investeringen er gjort gjennom selskapet Maro Bardrift, som eies likelig av Fiskerstrand, Lied Kvalø, Mirian Fylling og Asbjørn Hessen.
Brooklyn 24/26 og Keiseren Pub i Kipervikgata eies Lied Kvalø og Fiskerstrand 50/50 gjennom selskapet Ees Invest.
Vekstbransje i oljenedtur
Med eierskapet i Big Horn Steakhouse, har Lied Kvalø og Fiskerstrand tatt steget inn i en vekstbransje i Ålesund. Driftsinntektene for de frittstående restaurantene i NETT NOs oversikt har vokst over 12 prosent fra og med 2014 til og med 2016.Klikk på lenke i slutten av artikkelen for å se resultatene til hvert enkelt selskap
Veksten har skjedd midt under oljenedturen, og er om lag like stor fra 2014 til 2015 som fra 2015 til 2016.
Markedet har også gitt plass til nykommere, som Smoor Food (Søstrene Fryd) og Seagrasp (restauranten Zuuma). Begge hadde sitt første hele driftsår i 2016, der Seagrasp seilte opp til byens tredje største og nest mest lønnsomme restaurantselskap.
Comeback
Markedet har også plass til comeback. Sjøbua gjenåpnet og fikk noen få måneders drift på tampen av fjoråret, passerte fire millioner kroner i driftsinntekter og leverte et lite overskudd.I år er også Restaurant Scandinavie (Orient) tilbake på banen etter pause i 2016.
Omrokeringer i utelivet
Lied Kvalø og Fiskerstrands inntreden i Big Horn Steakhouse, som er en franchisedrevet kjederestaurant, er et direkte resultat av at eierne av Ålesund Restaurantdrift trapper ned.Ålesund Restaurantdrift har stått bak både Bocca, virksomheten i tollboden og Keisern Pub. En investorgruppe der blant andre Momentium er med overtar Bocca og Ålesund Restaurantdrift kommer bare til å bli sittende igjen med puben Mølla.
Både Bocca og Big Horn Steakhouse gikk med underskudd i 2016.
- Vi har drevet i snart 30 år og nå er det på tide å andre overta stafettpinnen, -.
Stopp i fjor høst
Med XL Diner og den tilhørende baren Milk, Kabb og i år også kjøpet av restauranten Lyst er Ivar Breivik den klart største aktøren i det ålesundske restaurantmarkedet. Samlet har de tre selskapene nesten 50 millioner kroner i driftsinntekter, 27 prosent av den samlede omsetningen for bedriftene på NETT NOs liste.Breivik sier han merket en stagnasjon i september/oktober i fjor - før markedet tok seg opp igjen ut på vinteren. Den stagnasjonen mener han kom som en reaksjon på oljenedturen, men den gikk altså relativt fort over.
Sprikende resultater
Selv om bransjen vokser samlet sett er store sprik selskapene mellom.Samlet sett øker resultatmarginen (resultat før skatt i prosent av driftsinntektene) fra 2,7 prosent i 2015 til tre prosent i 2016.
Seks av 15 selskaper drev med underskudd i fjor. Tre selskaper hadde en resultatmargin på under fem prosent, tre mellom fem og 10 prosent.
Tre selskaper hadde en resultatmargin på over 10 prosent; Ålesund Fahano (Egon), Seagrasp (Zuuma) og helt på toppen K19 Food (Kabb) med 11,9 prosent.
Publisert: 14.10.2017 06:00
Sist oppdatert: 29.03.2021 15:57