Tango Seaweed Viktor Hauge og Annelise Chapman
FORSKINGSPARTNER: Viktor Hauge og Annelise Chapman i Tango Seaweed er en av partnerne i Møreforskings tareforskningsprosjekt. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

26 millioner til tareforsking

Møreforsking i spissen for tre-årig forskingsprosjekt på tare som matingrediens.

24.06.2021

Møreforsking skal lede forskingsprosjektet, i samarbeid med Havforskinginsituttet.

Med på prosjektet er også taredyrkingselskapet Tango Seaweed som nylig flyttet inn i nye lokaler i Sande.

"I løpet av de tre årene prosjektet varer vil partnerne teste ut og utvikle metoder for bærekraftig produksjonen av ingredienser fra dyrket tare til den nordiske og europeiske matindustrien.", skriver Møreforsking i en pressemelding.

Det er Norges Forskinsgråd som har bevilget de 26 millionene i støtte til prosjektet, som er en videre satsing på et samarbeid om å utvikle bruken av tare som alt var i gang.

Forskingsprosjektet skal hete SusKelpFood. I tillegg til Møreforsking, Havforskingsinstituttet og Tango Seaweed er NOFIMA, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Matís (Island), Orkla Foods, Arctic Seaweed, og Lofoten Blue Harvest partnere i prosjektet.

Målet er både å finne ut hvordan tang best kan dyrkes, høstes og videreforedles og kartlegge hvordan forbrukerne eventuelt vil bruke produktene.

Publisert: 24.06.2021 15:37

Sist oppdatert: 24.06.2021 15:39

Mer om