26 millioner til tareforsking
Møreforsking i spissen for tre-årig forskingsprosjekt på tare som matingrediens.
Møreforsking skal lede forskingsprosjektet, i samarbeid med Havforskinginsituttet.
Med på prosjektet er også taredyrkingselskapet Tango Seaweed som nylig flyttet inn i nye lokaler i Sande.
Les også
"I løpet av de tre årene prosjektet varer vil partnerne teste ut og utvikle metoder for bærekraftig produksjonen av ingredienser fra dyrket tare til den nordiske og europeiske matindustrien.", skriver Møreforsking i en pressemelding.
Det er Norges Forskinsgråd som har bevilget de 26 millionene i støtte til prosjektet, som er en videre satsing på et samarbeid om å utvikle bruken av tare som alt var i gang.
Forskingsprosjektet skal hete SusKelpFood. I tillegg til Møreforsking, Havforskingsinstituttet og Tango Seaweed er NOFIMA, Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Matís (Island), Orkla Foods, Arctic Seaweed, og Lofoten Blue Harvest partnere i prosjektet.
Målet er både å finne ut hvordan tang best kan dyrkes, høstes og videreforedles og kartlegge hvordan forbrukerne eventuelt vil bruke produktene.
Publisert: 24.06.2021 15:37
Sist oppdatert: 24.06.2021 15:39