Atlantic Seafood Moltu
KAN DRIVE VIDERE: Atlantic Seafood startet ny fiskeforedlingsvirksomhet på Moltustranda i 2020. Foto: Kjetil Haanes
Nytt

Atlantic Seafood får drive videre

Mattilsynet trekker ikke tilbake produksjonstillatelsen.

18.10.2022

Etter inspeksjoner på bedriften hadde Mattilsynet varslet at produksjonstillatelsen til fiskeforedlingsbedriften Atlantic Seafood på Moltustranda kunne bli trukket tilbake.

Om det hadde skjedd måtte selskapet stengt virksomheten inntil feil og mangler var rettet opp i og Mattilsynet mente at vilkårene for ny drift var til stede.

Nå har selskapet fått melding om at produksjonstillatelsen ikke blir trukket tilbake.

Forbedret seg
Ifølge styreleder Bjarte Aambø i Atlantic Seafood har Mattilsynet meddelt bedriften at det er organisatoriske endringer som er gjort og vilje til å lukke vedtak (utbedre påpekte feil og mangler, red merk) som gjør at produksjonstillatelsen ikke trekkes tilbake.

Aambø sier selskapet siden han tiltrådte som styreleder i vår har ansatt fem mellomledere med formell kompetanse innen matindustri, i tillegg til å ha leid inn konsulenter for å styrke staben og sikre drift innenfor regelverket.

Ny drift i 2020
I 2020 overtok selskapet Atlantic Seafood det tidligere fiskeforedlingsanlegget på Moltustranda og starta ny verksemd i anlegget.

- Vi har gjort ein helheitsvurdering av investeringaenog av fremtidspotensialet på Moltustranda, og planlegger produksjon av laksefilet og andre lakserelaterte produkter, skrev den norske Litauen-basatte Atlantic Seafood-eigaren Daniel Andersen i en epost til NETT NO i 2021.

Nylig har Arbeidstilsynet bekreftet et gebyr på 800.000 kroner, blant annet for underbetaling av ansatte.

Publisert: 18.10.2022 13:06

Sist oppdatert: 20.02.2023 14:13

Mer om