Kongsberg Maritime kontorbygg Ulsteinvik Illustrasjon Sporstøl Arkitekter 11
NYTT KONTORBYGG: Kongsberg Maritime sitt nye kontorbygg i Ulsteinvik skal se slik ut. Illustrasjon: Sporstøl Arkitekter
Nytt

Bygger for 100 millioner i Ulsteinvik

Kongsberg viser fram fasadetegninger for nybygg. Lokalt arkitektfirma fikk oppdraget.

Marius Rosbach
26.09.2022

Kongsberg Maritime er i full gang med rehabiliteringen av kontorbygget i Ulsteinvik og viser fram de første tegningene.

- Nå har vi flyttet helt ut av de gamle lokalene, og alt innvendig og hele fasaden blir snart revet. Innvendig og rundt den gamle bygningsstrukturen skal et nytt bygg reise seg. Det er veldig spennende, utaler Dag-Johan Skarbø i Kongsberg Maritime i en melding som gikk ut til de ansatte mandag.

Selskapet håper at de rundt 200 ansatte kan flytte inn i nye lokaler før jul neste år. Vikebladet omtalte saka først mandag.

Innvendig og rundt den gamle bygningsstrukturen skal et nytt bygg reise seg.
Dag-Johan Skarbø

Oppdraget til lokalt arkitektfirma
Sporstøl Arkitekter som holder til i UIsteinvik har sikret seg oppdraget med bygget.

Firmaet har stått bak en rekke prestisjeoppdrag i regionen de siste åra, som restauranten ved Romsdalsgondolen og Horisont Næringspark på Mjølstadneset.

– Dette blir det første bygget her i nærområdet som blir sertifisert etter «Breeam-Nor»-standarden, som er det fremste miljøsertifiseringssystemet for bygg vi kan ta i bruk, sier Karen-Ann Rødseth, Sporstøl Arkitekter.

Har leid inn økolog
Bakgrunnen for investeringen er at dagens kontorbygg er i dårlig stand. I stedet er det planer om et moderne bygg der det skal «tenkes grønt» i alt fra materialvalg, energibruk, ventilasjon og grøntarealer.

Kongsberg-selskapet har også hyret inn en økolog for å jobbe på prosjektet.

– Med en økolog på laget så kan vi blant annet planlegge riktige beplanting på tomten. Det er veldig fint å få det på plass så tidlig som mulig, sier Ole-Sivert Vestre Hauge i Riksheim Consulting, som også er med i prosjektet.

Prislapp på mer enn 100 millioner
Prosjektet er så langt i rute, men det er ennå tidlig i prosessen, opplyser Kongsberg Maritime til sine ansatte.

Kommunikasjonsdirektør Anette Bonnevie Wollebæk opplyser til NETT NO at investeringa er på i overkant av 100 millioner kroner.

Investeringen i kontorbygget kommer i tillegg til de allerede pågående investeringene i produksjonshallene. Der blir det bygd opp en helt ny produksjonslinje for elektriske thrustere, samtidig som mer areal tilpasses serviceaktivitet.

Publisert: 26.09.2022 13:59

Sist oppdatert: 26.09.2022 14:27

Mer om