Createview montasje even bringsdal foto createview 11
NYE EIERE: Daglig leder Even Bringsdal i Createview har fått nye eiere på laget. Til venstre ei silekasse som er utstyrt med teknologi til å overvåke fisken. Foto: Createview
Nytt

Createview henta ny kapital

Friske penger til teknologiselskap med nyvinning for oppdrett - trenger flere ansatte i Ålesund og Molde.

Marius Rosbach
18.10.2021

Selskapet Createview har fått inn færøyske Tjaldur på eiersida i tillegg til at eksisterende investorer har gått inn med friske penger.

Selskapet som har hovedkontor i Molde utvikler teknologi for å overvåke fisk i oppdrettsanlegg ved hjelp av kunstig intelligens.

Henter 28 millioner totalt
Tjaldur vil gå inn i Createview med inntil 15 millioner kroner, mens eksisterende eiere går inn med inntil åtte millioner. Til sammen vil emisjonen tilføre selskapet 28 millioner kroner i ny kapital, ifølge en pressemelding mandag.

Gründer og daglig leder Even Bringsdal forteller til NETT NO at emisjonen gjør dem i stand til å forfølge vekstambisjonene videre.

– Tjaldur representerer for oss en viktig bekreftelse på at våre digitale løsninger med maskinlæring og kunstig intelligens er fremtidsrettede og vil gi stor nytte for brukerne av løsningene, uttaler han i pressemeldinga.

Trenger flere ansatte i Ålesund
På slutten av fjoråret startet Createview en avdeling i Ålesund ved Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK).

Her jobber det i dag fire personer med salg, markedsføring og drift, og selskapet er på jakt etter flere ansatte.

– I Ålesund er vi først og fremst på utkikk etter noen på salg, men også på teknisk utvikling om vi finner den rette kompetanse, forteller Bringsdal.

Også i Molde trenger Createview flere folk på teknisk utvikling og maskinlæring. Til sammen sysselsetter selskapet i dag åtte ansatte.

Har samarbeida om skanner
Createview har nylig lansert en patentsøkt dødfisk-skanner i samarbeid med Liftup AS, hvor Tjaldur har vært hovedeier i utviklingsprosessen.

Skanneren måler både biomasse, velferd og lus i en og samme sensor og skal gi oppdrettere nøyaktig data om produksjonstap og peke på mulige årsaker slik at fiskevelferden kan bedres.

Publisert: 18.10.2021 16:46

Sist oppdatert: 18.10.2021 16:57

Mer om