En aera i Farstad er over
ÅLESUND: Bare 15 tilbake ved Farstad i Ålesund. Nå kan de siste komme til å bli flyttet fra det nye Farstadbygget og over i andre lokale.
Nytt

- En æra i Farstad er over

Tillitsvalgte reagerer med sorg og skuffelse.

24.08.2017
Det er bare smuler igjen av tradisjonsrike Farstad Shipping i Ålesund etter at Solstad Farstad har besluttet å kutte 37 stillinger i Ålesund.
Les her:
Tilbake blir bare rundt 15 ansatte.

-Trist for hele regionen

De tillitsvalgte er triste og skuffet.
- Dette er en svært trist dag for de ansatte, selskapet, hele regionen der Farstad Shipping har vært en stor og anerkjent arbeidsgiver, og en betydelig aktør i den maritime klyngen.
Dette fastslår de tillitsvalgte Tor Raymond Eriksen (NITO), Roald Mork (Negotia) og Frode Hellandsvik (Ansatterepersentant) i en felles pressemelding.

Kun lite kontor tilbake

De viser til at den store reduksjonen som er forespeilet, kan resultere i at det blir tilbake kun et lite regionskontor i Ålesund.
- Selv om det fortsatt blir drift ved det tidligere hovedkontoret, er en æra i det tradisjonsrike rederiet med dette over.

Reagerer på fremgangsmåte

De tillitsvalgte reagerer også sterkt på at ledelsen i Solstad Farstad kort tid etter allmøte med de ansatte i Farstad Shipping, gir intervjuer med detaljert informasjon i media om mulge masseoppsigelser i selskapet.
- Dette er uhørt og ikke i henhold til hverken tradisjonen i selskapet eller å følge spillereglene ved masseoppsigelser, så lenge det pågår drøftelser med de tillitsvalgte.
De tillitsvalgte streker under at det så langt ikke er signert noen protokoll mellom partene, og inntil en slik protokoll er signert har de ikke anledning å uttale seg utover det de samlest står bak i pressemeldingen.
Dette er uhørt og ikke i henhold til hverken tradisjonen i selskapet eller å følge spillereglene ved masseoppsigelser

Publisert: 24.08.2017 16:28

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:13