Anne Berit Støyva Emblem Eva Vinje Aurdal Foto Ogne Øyehaug 11
HVA ER PLANEN? Det nye kommunestyret i Ålesund har konstituert seg. Leder for det største opposisjonspartiet, Anne Berit Støyva Emblem (t.v) mener det er på tide at flertallet legger frem hva som er deres politiske plattform. Til høyre tidliger ordfører Eva Vinje Aurdal (Ap). For fire år siden la hun Ap og samarbeidspartienes politiske plattform i midten av oktober. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Etterlyser politisk plattform for Ålesund

Aps gruppeleder i Ålesund, Anne Berit Støyva Emblem, etterlyser hva Frp, Høyre og Ålesundlista vil gjøre når de skal styre kommunen.

27.10.2023

Frp, Høyre og Ålesundlista har inngått et samarbeid som sikrer dem flertall og makten i Ålesund kommunestyre etter kommunestyrevalget i høst.

Samarbeidet innebærer blant annet at Monica Molvær (H) ble varaordfører da kommunestyret konstituerte seg i går og Håkon Lykkebø Strand (Frp) ble ordfører. Begge har sagt at de tre samarbeidspartiene også er enige om en politisk plattform, men har foreløpig ikke villet legge den frem.

Senest denne uken spurte NETT NO om når avtalen eventuelt skal legges frem, men har ikke fått svar.

Offentliggjorde plattformen
Arbeiderpartiets gruppeleder, Anne Berit Støyva Emblem, mener det er på tide at de tre partiene viser hva som er deres politiske plattform.

- Nå skal vi inn i en intens og krevende budsjettprosess. Da er det avklarende for de andre partiene å vite hva de (flertallet, red merk) har bundet seg og ikke bundet seg til, sier hun,

Etter kommunestyrvalget for fire år siden, da Arbeiderpartiet og samarbeidende partier sikret flertallet, la de frem sin politiske plattform i midten av oktober.

Det detaljerte, 11 sider lange dokumentet frå 2019 kan du lese her.

Planlegger porsjonering
I begynnelsen av oktober sa Lykkebø Strand at de tre partiene har mediestrategi om å gå ut med innholdet den politiske plattformen i flere deler.

NETT NO har også bedt om en oversikt over hva de har lagt frem så langt, men har foreløpig ikke fått svar.

Redusert eiendomsskatt og nei til bypakke
Da de tre partiene ble søndag 17. september enige om samarbeid og fordeling av verv sendte de ut en pressemelding.

Der sto det at en av de viktigste sakene for Frp har vært at det skal bli redusert eiendomsskatt og nei til bypakke to.

For Høyre har vært spesielt viktig å hindre byggestopp, få ned saksbehandlingstida og satse på lavterskeltilbud for rus og psykisk helse.

Ålesundlista prioriterer flere sykehjemsplasser og en ny vurdering av gateterminalen i Keiser Wilhelms gate.

Publisert: 27.10.2023 13:00

Sist oppdatert: 27.10.2023 14:23

Mer om