Stein Veland NAV MR foto Ogne
MANGEL PÅ FOLK: - Vi opplever fremdeles at det er stor mangel på etterspurt arbeidskraft, og at det er en utfordring for arbeidsmarkedet, sier Stein Veland, direktør for NAV Møre og Romsdal. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Flere permitterte

Flere permitterte trekker arbeidsledigheten opp, men NAV mener mangel på arbeidskraft fremdeles er en utfordring.

28.01.2022

Antall helt eller delvis arbeidsledige i Møre og Romsdal økte fra 5081 personer i desember 2021 til 5414 personer i januar 2022, viser NAV arbeidsmarkedstatistikk for januar.

Antall helt eller delvis ledige utgjør nå fire prosent av den registrerte arbeidsstyrken.

Økningen skyldes i stor grad at det ble 296 flere permitterte fra desember i fjor til januar 2022. I alt 1175 er nå permitterte i Møre og Romsdal.

– Økt smitte og strengere koronatiltak de siste månedene har altså ikke ført til stor økning i arbeidsledigheten, sier Stein Veland, direktør for NAV Møre og Romsdal.

Mangler folk
Tross økt ledighet er mangel på kvalifiserte folk fremdeles en utfordring for private bedrifter og offentlig virksomhet.

- Vi opplever fremdeles at det er stor mangel på etterspurt arbeidskraft, og at det er en utfordring for arbeidsmarkedet. Derfor er oppkvalifisering av de som står utenfor arbeidsmarkedet en av hovedprioriteringene til NAV i 2022 Veland i pressemeldingen.

Vi opplever fremdeles at det er stor mangel på etterspurt arbeidskraft
Stein Veland

Hareid på topp
Antall helt arbeidsledige utgjorde 2,4 prosent av den registrerte arbeidstyrken i Møre og Romsdal i januar.

Landsgjennonsnittet er 2,6 prosent.

Høyest arbeidsledighet er det i Hareid (4,7 prosent), Herøy og UIstein (3,8 prosent). Sykkylven er i den motsatte enden av skalaen, med en prosent helt ledige.

Stad og Gloppen har 1,2 prosent heilt ledige, Bremanger 1,5 prosent, Stryn to prosent og Kinn 2,5 prosent.

Publisert: 28.01.2022 10:31

Sist oppdatert: 28.01.2022 10:38

Mer om