Solwr Grab innfelt torbjørn Krogen foto Solwr
BRITISK SATSING: Plukkroboten Grab som er utviklet Torbjørn Krogen (innfelt) og de andre i Solwr, skal testes ut i dagligvarekjeden Spar i Storbritannia. Foto: Solwr/Marius Rosbach
Nytt

Flere robotsalg og pluss i sikte

Solwr er klare til å rulle ut ny lager-robot hos storkunde i Storbritannia.

Marius Rosbach
11.01.2024

Solwr Robotics har lagt bak seg et år med ny vekst og flere salgsavtaler for løsningene som skal effektivisere lagerdrifta hos større grossister.

Selskapet har så langt solgt sju utgaver av sorteringsroboten Sort. Den ene har allerede vært i drift hos H I Giørtz Sønner i Sula i en lengre periode.

– I løpet av de neste ukene vil fire stykker være i drift ute hos kunder. Vi skal levere tre til mot sommeren og satser også på å få signert noen flere i løpet av året, sier daglig leder Torbjørn Krogen til NETT NO.

Tas i bruk i Storbritannia
Selskapet er også i full gang med å vokse utover landegrensene. I Storbritannia skal de rulle ut plukkroboten Grab i dagligvarekjeden Spar.

– I første omgang skal vi levere to stykker. Så blir det en gradvis introduksjon, der vi må se hvordan ting fungerer, forteller Krogen.

Bakgrunnen for den britiske satsingen, er at Solwr fikk inn James Hall & Co som aksjonær i fjor. De er primærgrossist for 600-700 Spar-butikker i Nord-England, og Solwr satser på at de kan bli en døråpner til større marked.

Solwr sort foto solwr 11
SORTERINGSROBOT: sorteringsroboten Sort har allerede vært i drift hos H I Giørtz Sønner i Sula i en lengre periode. Foto: Solwr

Mål om pluss-tall i 2024
I løpet av de siste seks-sju årene har Solwr investert store beløp i produktutvikling. Selv om den samla omsetningen økte til nærmere 100 millioner for selskapene i fjor, blir det minus på de fleste områdene også i 2023.

Krogen forteller at målet er å tjene penger for alvor i løpet av 2024.

– Vi er ferdige med de store produktinvesteringene og sikter oss inn mot positive tall for både robotselskapet og programvareselskapet i år, sier han.

– Nå gjelder det å få produktene ut i markedet, legger Krogen til.

Nærmere 100 ansatte
Solwr består i dag av flere selskap. Solwr Robotics utvikler roboter, mens Solwr Software lager programvare – som ERP-plattformen Trace for handel- og retailbransjen.

Hovedbasen er i Gangstøvika i Ålesund og til sammen er det rundt 95 personer i arbeid i selskapene. De er også etablert i Oslo og Trondheim.

I tillegg til nevnte James Hall & Co, er blant andre H I Giørtz Sønner og dagligvaredistributøren Asko Norge med på eiersida.

Publisert: 11.01.2024 05:00

Sist oppdatert: 10.01.2024 18:18

Mer om