Håkon Lykkebø Strand Foto Pia Sønstrød 1
ORDFØRER: Håkon Lyklebø Strand er Ålesund nye ordfører. Foto: Pia Sønstrud/Frp
Nytt

Frp-ordfører i Ålesund

Håkon Lykkebø Strand (Frp) er Ålesunds nye ordfører- Monica Molvær (H) blir varaordfører

17.09.2023

Forhandlingene mellom Frp, Høyre og Ålesundlista ble avsluttet like etter klokken 22 i kveld, søndag 17. september. Partene har sendt ut en kort pressemelding.

- Jeg vil takke Høyre og Ålesundlista for gode og konstruktive samtaler med mye samarbeidsvilje. Innbyggerne kommer til å merke at det har blitt et skifte i kommunen. En av de viktige sakene for Frp har vært å få gjennomslag for at det skal bli reduksjon i eiendomsskatten og nei til bypakke 2, sier Håkon Lykkebø Strand (Frp) i pressemeldingen. Han skal overta ordførerklubba etter Eva Vinje Aurdal (Ap).

- Vi har brukt mest tid på å utforme en bred politisk plattform som skal danne grunnlaget for en ny kurs for Ålesund. For Høyre har det vært spesielt viktig å forhindre byggestopp i kommunen, få ned saksbehandlingstiden og satse på lavterskeltilbud for rus og psykisk helse, sier Monica Molvær (H) i pressemeldingen. Hun blir varaordfører.

- Vi er veldig glad for at vi fant sammen, og for Ålesundlista har det vært viktig å få gjennom flere sykehjemsplasser og at vi skal ta en ny vurdering på gateterminalen i Keiser Wilhelmsgate, sier Hans Kjetil Knutsen i pressemeldingen. Ålesundlista for ledervervet i Planutvalget.

- Den politiske plattformen sier mye, og de politiske hovedpunktene er tydelige på at Ålesund skal være en JA-kommune for folk og næringsliv, med trygg økonomisk styring, der valgfrihet for innbyggerne står i særstilling, og at det er kjerneoppgavene til kommunen som skal prioriteres først, sier Lykkebø Strand i pressenmeldingen.

Den politiske plattformen de tre partiene er enige om offentliggjøres mandag 18. september.

Til tross for et godt valg hadde Frp bare sikret seg en ordfører i NETTNOs dekningsområde før Høyre, Frp og Ålesundlista i helga satte seg sammen og forhandlet om hvem som skulle styre Nordvestlandets største kommune etter kommunestyretvalget 11. september.

Publisert: 17.09.2023 22:25

Sist oppdatert: 18.09.2023 10:27

Mer om