Asbjørn Skaro Ingegjerd Eidsvik Artec Aqua foto Artec Aqua
OPPDRETTSBRANSJEN: Asbjørn Skaro får ansvaret for prosjektorganiseringen hos Artec Aqua, og er en av de første av 10 nye medarbeider Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik har eller er i ferd med å rekrutterte for å ta unna en økende oppdragsmegde. Foto: Artec Aqua.
Nytt

Fra Kongsberg til Artec Aqua

Asbjørn Skaro blir en del av ledergruppen i Artec Aqua.

01.03.2021

Artec Aqua-sjef Ingegjerd Eidsvik varslet i fjor høst at selskapet var på jakt etter 10 nye ansatte, for å kunne ta unna en raskt økende oppdragsmengde.

En av nykommeren er Asbjørn Skaro, som kommer fra Kongsberg Maritime/tidligere Rolls-Royce Marine, der han har vært en del av toppledelsen de siste seks årene.

Skaro blir "vice president project" i Artec Aqua.

- Med Asbjørn Skaro får vi en leder som har solid erfaring fra prosjektorganisasjoner, og med hans internasjonale toppledererfaring vil vi være enda bedre rustet når vi skal gå internasjonalt, sier Eidsvik på Artec Aquas nettside.

Rekordår

Artec Aqua i Ålesund utvikler, planlegger og leder bygging av landbaserte oppdrettsanlegg.

Selskapet har blant annet jobben med å få bygd oppdrettsanlegget til Salmon Evolution ved Bud i Romsdal, et anlegg til over tre milliarder kroner og det største oppdraget Artec Evolution har fått så langt.

2020 ble et rekordår for Artec Aqua målt etter driftsinntekter, og selskapet hadde også et av sine mest lønnsomme år i fjor.

Nye jobber

Asbjørn Skaro var en av fire nordmenn med base i Ålesund som satt i toppledelsen i marinedivisjonen til Rolls-Royce, som i april 2019 ble en del av Kongsberg Maritime.

Jan Peter Hagen har tidligere gått til Converto, der han er daglig leder, Knut Hovland er leder for Uptime International, Helge Gjerde er leder for Innovasjon Norge på Nordvestlandet.

Publisert: 01.03.2021 10:08

Sist oppdatert: 01.03.2021 10:14

Mer om