Winsnes krill
ÅLESUND: John Arne Winsnes (t.v.) går fra Olympic til Sparebanken Møre. Her sammen med Ingvild Vartdal, Stig Remøy og Inge Bruheim etter at Remøys krillselskap Rimfrost vann i rettssaken mot Aker Biomarine. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Fra Olympic til Sparebanken Møre

John Arne Winsnes skal lede økonomi- og finansavdelinga i Sparebanken Møre.

30.06.2021

– Vi er svært fornøyde med at John Arne har takket ja til stillingen som CFO i Sparebanken Møre. Han har lang erfaring fra bank og finans, kombinert med sterk forretningsteft og god kunnskap om regionen. John Arne Winsnes vil få en sentral rolle i arbeidet med å utvikle banken videre.

Det sier adm. direktør Trond Lars Nydal i Sparebanken Møre i en pressemelding etter at det er klart at John Arne Winsnes (51) skal lede bankens enhet for økonomi og finans, og vil inngå i bankens konsernledelse.

Tidligere banksjef

Winsnes kommer fra stillingen som finansdirektør (CFO) i Herøy-selskapet Olympic Subsea ASA, som han har hatt siden 2012.

I pressemeldingen blir det vist til at Winsnes har bred erfaring fra bank og finans . Han er utdannet siviløkonom fra Universitetet Mannheim i Tyskland, og var i perioden 2009-2012 adm. banksjef i Sparebank 1 Søre Sunnmøre, og hadde før dette ledende roller i Aker Yards ASA, ABB Financial Services og GE Capital.

– Jeg ser fram til å bli en del av et sterkt lag i Sparebanken Møre. Banken har en ledende markedsposisjon på Nordvestlandet, med et bredt finansielt miljø, svært kompetente ansatte og en sterk kapitalsituasjon. Dette danner et solid utgangspunkt for å styrke posisjonen ytterligere i årene som kommer, sier Winsnes.

Han tiltrer stillingen i Sparebanken Møre senest 1. november 2021.

Publisert: 30.06.2021 08:18

Sist oppdatert: 30.06.2021 08:31