Torsdageskvelden Jan Rune Hurlen Anja Solevågseide Trond Nydal Foto Marius 11
KJENTE ANSIKT: Torsdagskvelden er en miks av mingling og talk-show i Parken Kulturhus i vinterhalvåret. Denne kvelden er Jan Rune Hurlen (f.v.), Anja Solevågseide og Trond Nydal. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Fullklaff for møteplass med lave skuldre

Denne trioen er ikke i tvil om at Ålesunds nye mingle- og pratekveld har truffet en nerve.

Marius Rosbach
14.01.2024

Denne uka var det igjen fullt hus under den 7. utgaven av Torsdagskvelden i Parken Kulturhus i Ålesund.

Møteplassen har som mål å samle samfunnsengasjerte mennesker fra hele regionen, og ble arrangert for første gang i januar i fjor.

Helt fra starten er billettene blitt reve vekk i løpet av kort tid, og skapt et luksusproblem for arrangøren. Selv med plass til rundt 120 personer i salen, har de operert med ventelister.

– Det har vært et kjempestort ønske om å få lov til å delta. Bare i dag har jeg sikkert fått 20 henvendelser fra folk som lurer på om de kan få lov til å komme, forteller Kristine Solevåg til NETT NO.

Torsdagskvelden januar 2023 foto Marius 11
SOSIALT: Torsdagskvelden er en miks av mingling og talk-show i Parken Kulturhus i vinterhalvåret. Politisk kommentator Aslak Eriksrud i Tv 2 er gjest under neste runde i februar. Foto: Marius Rosbach

– Har klart å få til en miks av publikum
Til daglig er Solevåg office manager i rådgivningsselskapet Converto. Denne kvelden er hun prosjektleder for den nye møteplassen og tar imot gjester og deltakerne som skal på scenen sammen med Aaesby-redaktør Kåre Stig Nøstdal.

Initiativtaker for Torsdagskvelden er Frank Ove Reite. Han er også styreleder i Converto, som står som arrangør. Ingen av de involverte får betaling, bortsett fra de som står for musikk, teknisk arrangement og servering.

– Det er veldig kjekt er at vi har klart å få til en miks av publikum. Her er det alt fra unge til voksne, og også har vi en langt bedre kjønnsbalanse enn mange arrangement i Ålesund, sier Reite mens de gjør seg klar til kveldens seanse.

Torsdagskvelden januar 2023 foto Marius 22
UVANT ARENA: Banksjefene Jan Rune Hurlen og Trond Lars Nydal på scenen sammen med Aaesby-redaktør Kåre Stig Nøstdal. Foto: Marius Rosbach .

TV2-kommentator kommer i februar
Hensikten med Torsdagskvelden er at deltakerne skal få påfyll fra scenen. Men vel så mye dreier det seg om å mingle og at praten går uformelt.

Allerede en halv time før programmet starter denne kvelden, er de fleste stolene opptatt. Samtidig er lokalet såpass romslig, at det «alltid» er plass til en stol, eller person til.

– Vi ønsker at folk skal senke skuldre og ta med sin bedre halvdel, venn, eller kollega, også får de høre spennende historier fra spennende folk, forteller prosjektleder Solevåg.

Ved neste arrangement i starten av februar, er det tillit til politikerne som skal diskuteres. Da skal blant andre politisk kommentator Aslak Eriksrud i Tv 2 på scenen. Etter april tar de «sommerferie» fram til september, når det er klart for en ny sesong.

Torsdagskvelden januar 2023 foto Marius
FULLE HUS: Billettene er blitt revet vekk fra første gang Torsdagskvelden ble arrangert i januar i fjor. Foto: Marius Rosbach

– En annerledes arena
Kveldens gjester er tre kjente ansikter fra lokalt næringsliv. Banksjefene Trond Lars Nydal og Jan Rune Hurlen fra henholdsvis Sparebanken Møre og Sparebank 1 SMN skal først innta podiet.

Etterpå er det Anja Solevågseide sin tur – primus motor og daglig leder for en annen møteplass som har vokst fram i byen de siste årene – Pir Cowork.

Banksjefene mener det er viktig at de stiller opp og forteller om sitt syn på ulike saker. Talk show-formen gjør at fortellingene gjerne blir mer personlig enn de har rom for i kvartalspresentasjoner og mer fagtunge møteplasser.

– Det blir en annerledes arena enn Trond og jeg til vanlig deltar på, sier Hurlen.

Torsdagskvelden Anja Solevågseide foto Beate Riise
LEDER MØTEPLASS: Anja Solevågseide leder Pir Cowork, en annen møteplass som er vokst fram i Ålesund i løpet av de siste årene. Foto: Beate Riise

Denne kvelden snakker banksjefene blant annet om hvordan flere store sparebanker i regionen, sikrer tilgang på kapital som er viktig for å skape aktivitet i næringslivet.

– Det gir oss en mulighet til å fortelle hvordan vi ser på verden og hvordan vi forsøker å bidra til at det oppstår slike møteplasser. Da må vi også stille opp, sier Nydal.

Publisert: 14.01.2024 05:00

Sist oppdatert: 13.01.2024 19:17