God aktivitet for Svinoe Entreprenoer
SPJELKAVIK: Daglig leder Oddgeir Svinø, som har vært 100 prosent eier av selskapet gjennom Svinø Holding as, har i fjor solgt en del av sine aksjer i Svinø Entreprenør og har dermed fått en regnskapsmessig gevinst på over 13 millioner kroner.  Entreprenørselskapet har hatt svært gode resultater siste årene. 
Nytt

God aktivitet for Svinø Entreprenør

Svinø Entreprenør har nesten doblet omsetninga siste fem årene og fikk i fjor rekordhøyt resultat. 

Kristin Vidhammer
19.03.2018
Maskinentreprenøren driver innen graving, planering, transport av masse og fjellsprenging blant annet, noe som også innebærere totalplanlegging og grunnarbeid ved større utbygginger.
I tillegg har de produksjon av pukk og grus, samt snøbrøyting av private og kommunale områder. De er hovedsaklig rettet mot lokalt næringsliv og offentlig sektor.
- Markedet har vært preget av høy aktivitet, skriver styret i årsmeldinga for 2017.
I fjor økte omsetninga til 65 millioner kroner, mot 61 millioner året før. Resultat før skatt ble på 8,6 millioner kroner, mot 7 millioner kroner året før.
Svinø Entreprenør hadde i gjennomsnitt 36 ansatte i fjor.

Har solgt en del av aksjene i holdingsselskapet

Daglig leder Oddgeir Svinø, som har vært 100 prosent eier av selskapet gjennom Svinø Holding as, har i fjor solgt en del av sine aksjer i Svinø Entreprenør.
Han kunne dermed notere seg en regnskapsmessig gevinst på 13,6 millioner kroner i 2017 i Svinø Holding. Han har i forbindelse med salget gitt en selgerkreditt på 15 millioner kroner til de tre kjøperne; Odd-Invest as v/Odd Ivar Svinø, Pka Holding as v/Per Kåre Alvestad og E&S Drift as v/Joachim R. Eliassen og Henriette Storhaug.
Året før fikk Svinø Holding også et stort utbytte fra Svinø Entreprenør på 5,4 millioner kroner.
Svinø Holding har også betydelige eierposter i de tilknyttede selskapene Skodje Næringspark og Vasstranda Næringspark.
I styret for Svinø Entreprenør sitter nå Oddgeir Svinø, Odd Ivar Svinø, Torill Hole Svinø og Per Kåre Alvestad.
Markedet har vært preget av høy aktivitet

Publisert: 19.03.2018 08:58

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:19