Havnevik
ÅLESUND: Daglig leder Anders Havnevik (t.v.) i Havnevik ansetter flere og merker at aktviteteten i næringslivet har tatt seg opp etter covid. Foto: Havnevik
Nytt

Vil ansette flere og flytter til toppetasjen

Design- og kommunikasjonsbyrået Havnevik hadde et godt år i fjor.

30.05.2022

Driftsinntektene for det strategiske design- og kommunikasjonsbyrået Havnevik økte med 1,8 millioner kroner til 23,3 millioner. Resultatet før skatt endte på 3,3 millioner, mot 2,5 millioner året før.

- Vi er godt fornøyd i et år som fortsatt var preget av covid, sier byråleder Anders Havnevik.

Havnevik
Årsresultat (i mill kr) 2022 2021
Driftsinntekter 23,3 21,5
Driftsresultat 3,3 2,5
Resultat før skatt 3,3 2,5

- Flinke folk
Han sier at selskapet har en god kundebase som de er heldige å jobbe langsiktig med.

- Vi har flinke folk, både rådgivere og designere, som brenner for å bruke kommunikasjon til å skape gode resultater for kundene våre.

- Vi jobbere tettere på kundene og bistår med kommunikasjonsrådgivning på både strategisk og operativt nivå, det være seg merkevarestrategier og planlegging av markedsarbeidet, såvel som konkret bistand med presse- og informasjonsarbeid.

Flere møter og reiser
Selv om selskapet klarte seg bra i perioden med covid, så var det likevel en nedgang i aktiviteten.

- Vi føler at farten i næringslivet har tatt seg opp igjen; man møtes mer og man reiser mer.

- Ta for eksempel sjømatmessen i Barcelona - der har vi utviklet flere stander, og vi har hatt mye arbeid med kommunikasjonsmateriell til messen. Messeaktivitet er jo en av de tingene som har vært helt fraværende i åra med covid.

Flytter til toppetasjen
Havnevik sier at selskapet går svært spennende tider i møte.

- Vi har planer om videre vekst, og vi er i gang med en prosess for å ansette flere flinke folk for å styrke vårt team ytterligere.

- Vi har nylig kjøpt øverste etasje i bygget som vi er i (Røysegt. 15) som vi skal ta over rett over sommerferien. Dette er lyse lokaler med fantastisk utsikt til hav og fjell mot sør og byfjellet med Fjellstua mot nord.

- Vi skal bruke tida fram mot jul på å sette de nye lokalene i stand, og vi ser veldig fram til å kunne invitere både ansatte og kunder til en skikkelig åpningsfest rett på nyåret.

Vi føler at farten i næringslivet har tatt seg opp igjen; man møtes mer og man reiser mer
Anders Havnevik

Norwind Offshore
Havnevik er et fullservicebyrå og har både designere, strateger og prosjektledere som jobber med kommunikasjonsstrategi, design, innhold og markedsføring.

Selskapet fikk flere nye kunder i 2021. To av disse var Norwind Offshore og Skandi.

- Norwind Offshore kom til oss med behov for bistand til å utarbeide et strategisk fundament, en visuell identitet, webside og lanseringsstrategi. Med kort deadline fikk vi utnyttet breddekompetansen i Havnevik til det fulle, sier Anders Havnevik.

Ville ha «unorskt» konsept
- Skandi kom til oss med en drøm om å realisere et «unorskt» konsept for et internasjonalt marked. I realiseringen av dette har Havnevik bistått med strategi og rådgivning, visuell identitet, nettbutikk og emballasjedesign.

- Det har vært en engasjerende og lærerik reise sammen med en dyktig, fremoverlent og bevisst kunde, som ser verdien av å angripe prosjekt metodisk.

Havnevik har i dag 14 ansatte, og er regionens største fagmiljø innen strategisk design og kommunikasjon.

Publisert: 30.05.2022 05:00

Sist oppdatert: 29.05.2022 22:07

Mer om