Gagn ERP forum
NYTT ARRANGEMENT: Gagn Consulting håper å etablere ERP-forum permanent på Nordvestlandet. Fra venstre: Daglig leder Harald Lamborg, Stefan N. Halck og Eirik Nilssen - begge seinorrådgivere. Foto: Gagn
Nytt

Henter fagmiljø til Nordvestlandet

De som vil oppdatere seg på ERP-systemer må oftest reise ut av regionen. Snart byr det seg en sjanse i Ålesund.

Marius Rosbach
11.03.2024

21. mars arrangeres ERP-forum Nordvest for første gang i Ålesund med en rekke fagressurser på programmet.

ERP-systemer er enkelt sagt en fellesbetegnelse på it-systemer som hjelper bedrifter til å holde orden i sysakene.

Daglig leder Harald Lamborg i Gagn Consulting forteller at det gjerne er en tidkrevende og komplisert øvelse for en bedrift å gå til anskaffelse av en ny løsning - og ta den i bruk. Ofte involverer det også store deler av organisasjonen.

– Derfor er det viktig å vite hva man går inn i, og hvem som er flinke på området, sier han til NETT NO.

Mange leverandører på Østlandet
ERP-begrepet kommer fra engelske «entreprise resource planning», og systemene håndterer alt fra salg, innkjøp og prosjektstyring, til produksjon, logistikk, lagerstyring, økonomi og regnskap

– Mange av leverandørene av disse systemene befinner seg sentralt på Østlandet, og mye av fagdiskusjonen skjer på arrangement utenfor vår region. Derfor fant vi ut at vi skulle hente dem hit i stedet, forteller Lamborg.

Med de endringene som skjer i dag, tror vi det kan være nyttig for folk å komme sammen og snakke om hvordan de tenker
Harald Lamborg

Økende pågang på Nordvestlandet
Gagn Consultning har selv opplevd økende pågang fra bedrifter som vil ha hjelp i dette arbeidet.

– Bare i løpet av de siste 3-4 årene har vi hjulpet et ti-talls lokale bedrifter i prosessen med å velge det rette systemet og den rette leverandøren - og bidra til å ta i bruk løsningen, forteller Lamborg.

Det var noe av bakgrunnen for at Ålesund-rådgiverne fant ut at en «fagdag» om ERP-systemer var på sin plass.

– Du kan sammenligne slike system med grunnfjellet du bygger på. Med de endringene som skjer i dag, tror vi det kan være nyttig for folk å komme sammen og snakke om hvordan de tenker, legger han til.

Kraftige teknologitrender
Automatisering, digitalisering og bruk av kunstig intelligens er kraftige trender i markedet.

– Nå er vi inne i en veldig spennende periode der de fleste ERP-systemene blir levert som skybaserte tjenester, sier Lamborg.

Mens det tidligere helst var forbeholdt større selskap å ta i bruk avanserte system, er det nå også aktuelt for små bedrifter. Lamborg forteller at økt oppmerksomhet om bærekraft, også er en driver for å ta i bruk mer moderne løsninger.

Håper å etablere permanent forum
Blant fagfolkene som står på programmet, er Bo Hjort Christensen. Han er tidligere høyskolelektor på BI, ERP-analytiker og erfaren rådgiver på feltet. Også aktører som Microsoft og Columbus deltar.

I tillegg skal Molde-firmaet Motus Technology fortelle om sine erfaringer.

Responsen har vært godt og arrangementet nærmer seg fulltegnet med nær 100 deltakarar. Om alt går etter planen, vil ERP-forum Nordvest også dukke opp på et senere tidspunkt.

– Vi vil gjerne etablere dette som et permanent forum her i nordvest, og gjøre flere arrangement på dette temaet, sier Lamborg.

Publisert: 11.03.2024 05:00

Sist oppdatert: 10.03.2024 23:29

Mer om