Kjetil Steinar Blomvik Vino Piemonte foto Ogne
VEKST: Vino Piemonte planlegger flere emisjoner, ifølge daglig leder Kjetil Blomvik. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Henter penger for å lagre vin

Verdsetter Vino Piemonte til 196 millioner i ny emisjon.

15.05.2023

Vino Piemonte henter inn knappe seks millioner kroner i ny egenkapital. Det utgjør en eierandel på omlag tre prosent i selskapet.

Pengene gjør det blant annet "mulig å utsette salg av noen av de mest eksklusive Vinory vinene som vil gi enda bedre kvalitet ved lengre lagring, samt økt fortjeneste ved lansering.", skriver daglig leder og medier Kjetil Blomvik i Vino Piemonte i en epost til NETT NO.

Satser i Italia
Ålesundselskapet Vino Piemonte har i flere år investert i vinproduksjon i Piemonte-distriktet i Italia og leier i tillegg ut hus og rom i selskapets bygg på vingårdene.

Hovedtyngden av eierne av Vino Piemonte er personer på Nordvestlandet, og selskapet har hatt en rekke mindre kapitalutvidelser for å finansiere oppkjøp og drift siden starten.

Skal vokse mer
Planen er å vokse videre, skriver Blomvik i eposten:

"Selskapet er fortsatt i en vekstfase og ønsker å kjøpe flere attraktive vinmarker av topp kvalitet."

Selskapet vil holde på modellen med å finansiere seg gjennom emisjoner i stedet for å ta opp gjeld, ifølge Blomvik.

Vino Piemonte har tre datterselskaper i Norge og fire selskaper i Italia. Selskapet har ikke et offentlig tilgjenglig konsernregnskapet.

Blomvik skriver i eposten at alle selskapene hadde en positiv ebitda i 2022. Editda er en forkortelse for driftsresultat før av- og nedskrivinger.

Publisert: 15.05.2023 12:13

Sist oppdatert: 15.05.2023 12:13

Mer om