Her er Kongsbergs nye skipsdesign
VANGUARD: Kongsberg har utviklet Vanguard-systemet i samarbeid med Salt Ship Design. Torsdag ble nyheten presentert av Frank Tveiten (t.v.) fra Kongsberg Defence & Aerospace og Johannes Eldøy i Salt Ship Design.
Nytt

Her er Kongsbergs nye skipsdesign

Lanserer Vanguard-systemet i samarbeid med Salt Ship Design, og mener designet vil gi dramatisk endring for marineoperasjoner.

26.09.2019
Kongsberg Gruppen lanserte et nytt skipsdesign i Oslo torsdag.
- Vanguard representerer en dramatisk endring i marineoperasjoner. Ved å kombinere vår erfaring fra maritim, offshore og marine sektorer, mener vi at dette innovative systemet gir en svært rimelig løsning på behovene til kystnasjoner.
- Vanguard-systemet kan oppsummeres med kapasitet, tilpasningsevne og lavkost, sier Eirik Lie, administrerende direktør i Kongsberg Defence & Aerospace, i en pressemelding.

Både militært og sivilt

Designet er utviklet i samarbeid med Salt Ship Design, i et prosjekt som har pågått i lengre tid.

Ifølge Kongsberg utgjør Vanguard en multi-rolle plattform som åpner opp kraften i Kongsbergs kompetanse og teknologi gjennom samarbeid med norsk maritim og offshoreindustri.
Kongsberg mener at Vanguard oppfyller behovene til en kystnasjon for både militære og sivile roller, for eksempel søk og redning, havne- og objektsikring, havbunnsovervåkning, myndighet og suverenitetshevdelse, nektelsesutfordringer, og ubåt- og minejakt.

Luft, overflate og undervann

Vanguard er designet med en multi-rolle hangar for luft-, overflate- og undervannsoperasjoner.
Enkelt ombyttbare oppdragsmoduler og omfattende bruk av ubemannede fartøy muliggjør rask endring av roller og oppdrag, opplyser Kongsberg.
Løsningen er basert på en åpen systemarkitektur for å kunne integrere og nyttiggjøre seg ny teknologi etter hvert som den blir tilgjengelig.
For å kunne tilby moderne og lavkost militære fartøyer følger Vanguard-systemet i stor grad sivile klassenotasjoner og tradisjonelle maritime byggemetoder fra verft med kommersielle vedlikeholdsløsninger, opplyser Kongsberg i pressemeldingen.

Publisert: 26.09.2019 12:08

Sist oppdatert: 10.02.2021 14:40