Sunnmøre tingrett foto ogne
ÅLESUND-KONKURS: Byggkonsulentfirmaet som har holdt til i Breivika meldte oppbud til tingretten denne uka. Nå jobbes det med å sikre videre drift. Illustrasjonsfoto: Ogne Øyehaug
Nytt

Jobber for ny start i Ålesund-bedrift

Byggkonsulentfirma med ti ansatte meldte oppbud. Håp om videre drift, ifølge bostyrer.

Marius Rosbach
02.02.2023

Byggkonsulentfirmaet Dr. Ing Steinar Trygstad er blant bedriftene som Møre og Romsdal tingrett har åpnet konkurs i de siste dagene.

Ålesund-firmaet som har holdt til i Breivika, hadde ti ansatte og var i drift fram til ledelsen meldte oppbud. Tingretten åpnet konkurs i selskapet onsdag.

Selskapet opplyste til retten at de hadde en gjeld på drøyt 4,3 millioner kroner og at anslåtte verdier i selskapet var om lag 2,85 millioner.

Håper på ny drift
Bostyrer Axel Villads Lange forteller at det jobbes med å finne en løsning for videre drift i selskapet som ble startet opp i 2019.

– Vi håper å få på plass en god og helhetlig løsning i løpet av kort tid, sier han til NETT NO.

Det mest aktuelle er at et nytt selskap går inn i hele, eller deler av boet, ifølge Lange.

Oppdrag over store deler av landet
Dr. Ing Steinar Trygstad har jobba med alle fagområder innenfor rådgiving og prosjektering av byggkonstruksjoner, både nytt og rehabilitering.

Spesialfeltet har vært etterspente konstruksjoner, men de har jobbet med alt fra oppdrettsanlegg til boligutbygginger over store deler av landet. De har også hatt egen arkitektavdeling, ifølge nettsida til selskapet.

Tidligere eier døde
Bostyreren forteller at selskapet havnet i en vanskelig situasjon av flere årsaker.

Firmaet ble tidligere drevet av Steinar Trygstad. Etter at den tidligere eieren og daglige lederen døde, ble det krevende å oppfylle flere formelle kravene som fulgte med drifta.

– Samtidig har ikke tallene vært så gode som de hadde ønska, legger Lange til.

Betydelige utestående fordringer
Regnskapet fra 2021 viser at firmaet omsatte for mer enn 13 millioner det året, og hadde et resultat før skatt på rundt 800.000 kroner.

Det går samtidig fram at selskapet hadde utestående fordringer på mer enn 2,5 millioner og en gjeld på 4,4 millioner ved utløpet av året.

Publisert: 02.02.2023 08:03

Sist oppdatert: 02.02.2023 08:01

Mer om