Kjaeledyr er stor butikk
OMSORG: Markedet for veterinærtjenester for katter og andre kjæledyr er på rundt en milliard kroner, og sysselsetter rundt 1000 veterinærer. Ole Frøland i Ålesund har bygget opp den største smådyrklinikken mellom Bergen og Trondheim.
Nytt

Kjæledyr er stor butikk

Folks omsorg for kjæledyrene sine er god butikk for veterinær Ole Frøland.

10.07.2014
Frøland eier og driver Ålesund Dyreklinikk, den største smådyrklinikken på Nordvestlandet. Kundene kommer fra Nordfjord i sør til nordsiden av Romsdalsfjorden i nord.
I den spede starten på 90-tallet var driftsinntektene knapt én million kroner. Siden har inntektene og størrelsen på bedriften økt sakte, men sikkert, til en bedrift med 14 ansatte (fordelt på åtte årsver) og driftsinntekter på nesten 18 millioner kroner (se tabell).

1000 veterinærer

Av Den norske veterinærforenings nesten 3000 medlemmer arbeider rundt 1000 mot smådyrmarkedet, anslår informasjonssjef Steinar Tessem i Foreningen.
I en artikkelserie Aftenposten laget om smådyrmarkedet ble det anslått at dyreeiere bruker rundt en milliard kroner på veterinærtjenester for dyrene sine.
Det er denne delen av veterinærmarkedet som vokser, i følge Tessem.

Kan gjøre mer

Nye holdinger til dyr gjør at vi er blitt mer villige til å bruke penger på kjæledyr i dag, enn for nye ti-år siden.
Dessuten er hva som er mulig å gjøre for dyrene blitt gradvis utvidet. Flere sykdommer og plager som før var uhelbredlige er det i dag mulig å gjøre noe med.
Summen av endrede holdninger og økte muligheter er hovedforklaringen på veksten i markedet for veterinærtjenester for kjæledyr vokser, mener Tessem.

Sponser hundekjøring

Frøland har ikke ønsket å la seg intervjue i forbindelsen med de økonomiske resultatene, men i mars, fortalte han om sin interesse for dyr.
Frøland en en av Weddegjerdes viktigste støttespiller gjennom å stille opp med veterinærtjenester for Sunnmøres eneste hundekjører på dette nivået.
- Jeg er hundesportsmann selv, og har veldig sans for at hunder blir brukt, sa han til NETT NO.

Publisert: 10.07.2014 15:30

Sist oppdatert: 10.02.2021 13:34