Rune robert andre sulebakk årets kremmer 2021
ÅRETS KREMMER: Rune Sulebakk (t.v.) og Robert Andre Sulebakk mottok prisen av Jan Rune Hurlen i Sparebank 1 SMN. Foto: Marius Rosbach
Nytt

Kjøkkenforhandler Årets Kremmer 2021

Prisvinneren slo til med et solid rekordår i fjor.

Marius Rosbach
10.12.2021

Bedrifta Rune Sulebakk, bedre kjent som HTH Kjøkkenforum, i Ålesund er tildelt prisen som Årets Kremmer 2021 på Sunnmøre.

Prisen ble delt ut under den årlige julelunsjen til banken som av smittevernhensyn var flyttet til Color Line Stadion.

Rune Sulebakk ledet firmaet i en årrekke, men i 2020 overtok sønnen Robert Andre som daglig leder. Begge var med for å motta prisen som ble delt ut av Sparebank 1 SMN fredag.

Årets Kremmer deles ut årlig til en bedrift i handelsnæringen for å stimulere til lønnsom drift og vekst. Prisen ble delt ut for første gang på Nordvestlandet i 2012, og gikk da til Bunadsspesialisten. I fjor gikk prisen til Sjømatkompaniet.

Nytt av året, er at det også deles ut en bærekraftpris. Den gikk til Mittet i Sula.

Podium

E15/S2 Bærekraft i næringslivet

Rekordår for prisvinneren i fjor
HTH Kjøkkenforum Ålesund holder til i Ålesund sentrum og det formelle navnet er fortsatt Rune Sulebakk AS. I tillegg til kjøkkenløsninger og hvitevarer, selger de og innredning til baderom, garderobe og stue.

Firmaet har 25 ansatte og aldri tidligere i selskapets nær 40 år lange historie har de solgt mer kjøkkeninnredning enn i fjor.

En omsetning på drøyt 108 millioner er ny rekord - og en økning på hele 66 prosent fra året før. Lønnsomheten har heller aldri vært bedre enn i 2020, med et overskudd før skatt på knappe 6,5 millioner (se tabell under).

Fortsatt høy aktivitet på privatmarkedet
Robert Andre Sulebakk forteller til NETT NO at fjoråret var ekstraordinært med høy aktivitet både i privatmarkedet og på nybygg.

– I år har vi hatt like mye aktivitet i privatmarkedet, men mindre på prosjekt med leilighetsbygg. Men 2021 blir det nest beste året gjennom tidene, forteller Sulebakk.

Tidligere var Sulebakk-familien også deleiere i HTH Kjøkkenforum-butikkene i Molde og Kristiansund, men har solgt seg ut av disse for å konsentrere seg om drifta i Ålesund.

Færre bedrifter gjennom nåløyet
Kriteriene for å få prisen er blant annet en samlet vekst i 2018-20 på 20 prosent, og positive resultat og egenkapital i samme periode.

I år vurderte banken i alt 29 bedrifter, som tilfredstilte kriteriene. Det er en nedgang fra 38 bedrifter i 2020.

På plassene bak Rune Sulebakk-firmaet på topplista for Sunnmøre, kom apotekgrossisten Normors i Sande og Tilseth Hagesenter i Volda.

Rune Sulebakk / HTH Kjøkkenforum Ålesund
Årsresultat (i mill kr)
2020 2019
Driftsinntekter 108,7 65,3
Driftsresultat 7 2
Res. før skatt 6,5 2,3

Publisert: 10.12.2021 13:46

Sist oppdatert: 10.12.2021 20:49

Mer om