Workers on deck4 1 Illustrasjonsfoto til Zegeba Kongsberg pressemelding foto Kongsberg
RAPPORT PÅ STEDET: Programvareselskapet Zegaba har spesialisert seg på løsninger som blant annet gjør at inspektører og montører i maritim bransje kan rapportere direkte fra skjerm ut på oppdrag, i stedet for å gjøre mye papirarbeid når de kommer hjem. Illustrasjon: Kongsberg.
Nytt

Kongsberg Digital valgte Zegeba

Inngår strategisk samarbeid med programvareselskapet fra Ålesund.

29.06.2021

- Dette er et viktig samarbeid i den maritime industrien for økt digitalisering og vil styrke den rollen som Sunnmørsregionen spiller som kompetansesenter innenfor bærekraftig teknologi og løsninger for bedre samhandling blant aktørene i den den maritime industrien.

Dette sier programdirektør Line Skarmyr i Zegeba etter at Kongsberg Digital har inngått samarbeidsavtale med Ålesund-selskapet, som vil stå for digitalisering av tidligere manuelle prosesser i den maritime industrien.

Satsningen er en del av markedsplassen Kognifai, et digitalt økosystem som Kongsberg Digital har bygget opp for å lage applikasjoner, dele data og samhandle med partnere og kunder.

Vi tror dette samarbeidet vil ytterligere framskynde overgangen til helt digitale arbeidsverktøy i den maritime industrien.
Line Skarmyr

Behov for mer digitalisering
En rekke bedrifter og organisasjoner bruker Zegebas digitale dataløsninger for tidsbesparende og effektivt samarbeid, rapportering og datafangst. Zegeba er en enhetlig digital løsning for alle typer skjemaer, oppgaver, rapporter, inspeksjoner, multimedia og datafangst.

I en pressemelding fra Kongsberg Digital sier Erik Næsje i Kongsberg Vessel Insight, KDI, at det er behov for mer digitalisering for å få effektiv og sikker elektronisk datautveksling mellom skip og land.

- Zegeba legger til rette for at nettopp dette kan skje.

- Vil fremskynde overgangen
Line Skarmyr i Zegeba er glad for samarbeidet.

- Vi tror dette samarbeidet vil ytterligere framskynde overgangen til helt digitale arbeidsverktøy i den maritime industrien.

Les hele pressemeldingen her.

Zegeba ble etablert i 2014 og holder til i Ålesund. Selskapet opplyser på sin hjemmeside at visjonen er å gjøre det mulig for bedrifter og arbeidere å transformere sine egne arbeidsprosesser til et fullstendig digitalt format for å øke virksomhetens konkurranseevne og forbedre hverdagen til arbeidere rundt om i verden.

Publisert: 29.06.2021 08:00

Sist oppdatert: 29.06.2021 07:36

Mer om