Stiftelesesmøte foreningen framtidslaben for Ogne
STIFTET FORENING: Foreningen Framtidslaben ble stiftet 26. april i år. Nå vil flertallspartiene i Ålesund kutte støtte til The North West, som inngår i foreningen. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Kutter støtten til The North West

Slutt på kommunale penger til konferansearrangøren fra 2025.

28.11.2023

The North West skal inngå i Foreningen Framtidslaben i Ålesund, som tidligere i år ble vedtatt omdannet til en forening som medlemmene skal finansiere.

Hittil er det Ålesund kommune som har tatt mye av regningen.

I 2024 opprettholder Ålesund Kommune finansieringen av Foreningen Framtidslaben. Også støtten til The North West opprettholdes i 2024, men ikke fra og med 2025.

Kommunestyreflertallet i Ålesund vil kutte 900.000 kroner i støtte til konferansearrangøren The North West, fra det året.

Det er Frp, Høyre og Ålesundslisten som har foreslått kuttet. De utgjør også flertallet i kommunestyret, som skal vedta budsjettet i desember i år.

Håper på revurdering
Framtidslaben skal ha et møte med de tre partiene i begynnelsen av desember.

- Vi håper vi kan finne en felles forståelse som gjør at de revurderer den beslutningen, sier daglig leder Sissel Standal i Framtidslaben om forslaget om å kutte støtten til The North West.

The North West arbeider med å belyse og debattere bærekraft og regional utvikling, og Standal mener det er viktig å opprettholde støtten som en del av kommunens satsing på bærekraft.

Hun sier Ålesund kommune ikke er eneste bidragsyter til The North West, men at det kan bli nødvendig å redusere aktiviteten om støtten fra kommunen kuttes.

Ålesund størst
Per i dag er The North West eid av Ålesund kommune, Sula kommune og Møre og Romsdal Fylkeskommune. Ålesund eier 72 prosent av aksjene.

12. desember arrangerer Framtidslaben er møte med bedrifter og organisasjoner som har vært partnere i Framtidslaben. Der vil blant annet arbeidet med å spisse og tydeliggjøre retningen for The North West-arrangementene presenteres.

Etter årsskiftet starter arbeidet med å registrere bedrifter og organisasjoner som vil være medlemmer i foreningen, ifølge Standal.

Dekker 2024-utgifter
I juni i år vedtok Ålesund kommunestyre å dekke den årlige husleien på 4,8 millioner kroner i NMK-bygget i Ålesund i år og neste år. Det er så lenge leieavtalen som ble inngått i 2019 varer.

Ålesund kommune dekker også lønn til daglig leder i Framtidslaben i 2023 og 2024 og viderefører støtten til konferansearrangøren The North West i samme periode.

I forbindelse med omorganiseringen er det offisielle navnet Foreningen Framtidslaben, mens det tidligere navnet, United Future Lab Norway, bare skal brukes mot utlandet.

Publisert: 28.11.2023 11:00

Sist oppdatert: 28.11.2023 11:23

Mer om