Leif Magne Langset foto Ogne
STØRRE PÅ SUNNMØRE: I fjor overtok konsernsjef Leif Magne Langset (bildet) i Langset-konsernet ansatte etter Kleven-konkursen. Nå kjøper selskapet Isowest i Sula.. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Langset kjøper Isowest

Utvider fotfestet i maritim næring.

02.12.2021

Isowest holder til på Eidsnes, og sysselsatte 14 årsverk i fjor. Selskapet har spesialisert seg på innredning og isolering av skip og landanlegg. Driftinntektene var 47 millioner kroner og resultatet før skatt 4,6 millioner i 2021.

"Oppkjøpet kommer som et ledd i konsernets helhetlige satsning mot maritim næringen, i tillegg til nye muligheter mot den landbaserte delen av Isowest sitt forretningsområde", skriver Langset-konsernet i en pressemelding.

Isowest-grunnleggerne Geir Dybvik, Ivar Leon Urke, Frank Storhaug Fylling og Roy Kåre Indrevåg skal fortsette i selskapet.

Da Kleven gikk konkurs i fjor tok Langset-konsernet i Molde tar over boet etter Kleven Maritime Contracting, og de 225 ansatte. De ansatte i Kleven Maritime Contracting var i hovedsak utenlandske arbeidere, som hadde arbeidet hos Kleven i flere år.

Konsernet hadde 167 millioner kroner i driftsinntekter og et resultat før skatt på 6,6 millioner kroner i 2020.

Konsernet omfatter om å være bemanningselskap, til å drive ingeniør- og monteringsarbeid og til å drive industriproduksjon og mekanisk verksted.

Medregnet de ansatte i Kleven Maritime Contracting kom konsernet opp over 1000 ansatte. I dag omfatter konsernet i underkant av 20 selskap og nesten 1200 ansatte.

Langsetgruppen ble etablert i 1989 av brødrene Jan Tore og Odd Arne Langset og er eid av medlemmer av Langset-familien.

Publisert: 02.12.2021 11:59

Sist oppdatert: 08.02.2022 23:48

Mer om