Tine Meieri Ålesund montasje Gunnar Hovland foto Tine 11
LEGGER NED I ÅLESUND: Konsernsjef Gunnar Hovland og styret starter gjennomgangen av anleggsstrukturen med å legge ned melkeproduksjonen i Ålesund. Foto: Tine
Nytt

Legger ned i Ålesund – 30 mister jobben

De ansatte ved Tine-meieriet fikk tung beskjed.

Marius Rosbach
10.11.2022

Tine tar drastiske grep og legger ned produksjonen av melk i Ålesund fra juni neste år. Torsdag fikk de ansatte ved meieriet i Ålesund den tunge beskjeden om at produksjonen flyttes til Tunga i Trondheim.

Det betyr at 30 ansatte ved meieriet i sunnmørsbyen mister jobbene sine. Samtidig blir det tilført ti nye årsverk til Tunga, opplyser Tine i en pressemelding.

Produksjonen av ultrapasteuriserte produkter som desserter, sauser og iskaffe videreføres ved Ålesund-meieriet.

Gjennomgår anleggsstrukturen
Samtidig settes det i gang en grundig gjennomgang av hele anleggsstrukturen til Tine fra sør til nord.

Det settes nå i gang utredninger som involverer nær halvparten av anleggene, ifølge meldingen.

– Det er aldri hyggelig å legge ned arbeidsplasser, men vi må gjøre alt i vår makt for å være konkurransedyktige, uttaler konsernsjef Gunnar Hovland.

Det er særlig 13 anlegg med 1.400 ansatte som blir rammet og der det vil komme flere oppsigelser, opplyser Hovland til NTB.

Årsaken er fallende melkeforbruk, økende import og konkurransen fra andre norske meieri.

– Vi er i en ond spiral som forverres av at konkurrentene våre mottar 200 millioner kroner i året i sentraliserende subsidier,

Tine ber politikerne fjerne tiltakene som ble innført for 20 år siden for å gi mindre meieri anledning til å etablere seg. Tines konkurrenter mener tiltakene fortsatt er nødvendige.

Mange ansatte er uroa
Konserntillitsvalgt Tor Arne Johansen, deler konsernsjefens bekymring, og forteller at mange ansatte nå er redde for konsekvensene av en stadig større sentralisering av norsk melkeproduksjon. 

– Jeg håper virkelig at Regjeringen snart ser dette. Tillitsvalgte og ansatte ved meieriene, har gjentatte ganger minnet både lokale og sentrale myndigheter på dette. Det er skuffende at vi så langt ikke har blitt lyttet til, sier Johansen.

Han legger til at ledelsen og tillitsvalgte nå vil arbeide tett sammen - om både endringene som skjer i Ålesund, og de igangsatte utredningene.

Publisert: 10.11.2022 13:25

Sist oppdatert: 10.11.2022 13:56

Mer om