Vegard Humlen Trude Pedersen David Fink Petter Veiberg Luminell foto Ogne
GLAMOX: De Luminell-ansatte Vegard Humlen og Trude Pedersen sammen med to av grunnleggerne, David Fink (nummer to fra høyre) og Petter Veiberg (t.h.) under en presentasjon av selskapet hos ÅKP i 2019. Nå blir alle en del av Glamox-konsernet. Foto: Ogne Øyehaug
Nytt

Luminell-grunnelegger: - Oppnår mer sammen

11 år etter starten selger Luminell-grunnleggerne til Glamox. Å ta pengene å si takk for seg er ikke aktuelt.

20.04.2021

De tre grunnleggerne og sentrale eierne av belysingselskapet Luminell, David Fink, Ole Jakob Hanken og Petter Veiberg, har snakket med Glamox om et mulig salg i ett års tid.

Nå er de enige, og mandag offentliggjorde de avtalen.

En god beslutning å bli en del av Glamox-konsernet, mener David Fink.

- Vi opplever at vi kan oppnå mere sammen, sier han.

Satser i Ålesund
Luminells 39 ansatte blir nå en del av Glamox sin satsing på det maritime markedet, Glamox Global Marine og Offshore-divisjon, som har 200 ansatte fra før.

Både Fink, Veiberg og Hanken skal jobbe videre i selskapet - som skal vokse både i Ålesund og i datterselskapet i Sverige - også med Molde-bedriften Glamox som eier.

Å ta pengene fra salget og si takk for seg er ikke aktuelt.

- Det er teamets innsats som gjør at vi er der vi er. Jeg selger med den overbevisning at vi skal bygge videre sammen, sier Fink.

Startet på skolebenken
Utgangspunktet for Luminell er en ide som Fink og Veiberg utvikle i studietiden.

Da Ulstein Verft overleverte ankerhåndteringsfartøyet Olympic Hera til Olympic Shipping i september 2009 var det med to lyskastere fra David Fink og Petter Veiberg ombord. Fink fra universitetet i Årshus og Veiberg fra Høgskolen i Ålesund, hadde kombinert LED-teknologi og en solid armatur, og fikk testet prototypen ombord i Olympic Hera. Godt lys og solid armatur for et tøft maritimt miljø, var ideen.

I 2010 etablerte de Luminell i Ålesund. I 2013 fikk de sitt første overskudd og siden har det gått oppover, med datterselskap både i Sverige og USA.

I fjor ble det rekordomsetning med 108,5 millioner kroner og 16,5 millioner i driftsresultat.

Glamox betaler 139 millioner for Luminell Group. I tillegg kan 42,5 millionar kroner bli lagt til prisen avhengig av de økonomiske resultatene de to kommende årene.

Publisert: 20.04.2021 06:00

Sist oppdatert: 20.04.2021 01:04

Mer om