Brunvoll Crest havvind illustrasjon fincantieri
FERDIG I 2025: Serviceskipet for havvindindustrien får Hav-design og skal være ferdig mot slutten av 2025. Om bord blir det blant annet utstyr fra Vard Interior. Illustrasjon: Hav Design
Nytt

Navneskifte og ny kontrakt for Vard-selskap

Vard Accomodations er historie. Har sikret leveranse til vindskip.

Marius Rosbach
11.10.2023

Vard Accommodation skifter navn til Vard Interiors og melder samtidig om at selskapet har fått et nytt oppdrag.

Det nye navnet skal å tydeligere vise hele spekteret av produkter fra selskapet, som dreier seg om alt interiøret i skipa – fra dekorasjon, og møbler, til rør, ventilasjon og varmeanlegg.

Den nye kontrakten skjer på oppdrag for Fincantieri Bay Shipbuilding, som har samme eiere som Vard-konsernet. Verdien på oppdraget blir ikke opplyst.

– En milepæl
Leveransen dreier seg om en såkalt HVAC-R-pakke – som gjelder varme, ventilasjon og kjøling – om bord på et skip til vindkraftindustrien.

Oppdraget inkluderer alt utstyr knyttet til VVS, prosjektering, full dokumentpakke og igangkjøring, ifølge meldinga.

- Denne kontrakten representerer en milepæl i Vard Interiors historie. Nøkkelen til denne prestasjonen er bygd på kunnskapen vi har i å levere bærekraftig teknologi til kundene våre, uttaler daglig leder Riccardo Manilla i Vard Interiors i meldinga.

Skal stå ferdig i 2025
Skipet er bestilt av et «joint venture»-selskap med Crowley og danske Esvagt, og skal stå ferdig i slutten av 2025. Fartøyet får Hav-design 832 og blir omtalt som en SOV – serviceskip for vindkraftindustrien.

Hybridfartøyet bygges ved Fincantieri sitt verft i amerikanske Sturgeon Bay og skal i arbeid ved Coastal Virginia Offshore Wind-prosjektet.

Vard Interiors har hovedkontor i Tennfjord utenfor Ålesund og kontor i Tulcea, Romania.

Publisert: 11.10.2023 10:41

Sist oppdatert: 11.10.2023 10:47

Mer om